EMI Filtr u DC-DC měniče
Moderátor: Moderátoři
EMI Filtr u DC-DC měniče
Zkoušel jsem se ptát na jiném fóru, ale bez úspěchu. Tak to zkusím zde, třeba zde bude někdo, kdo bude vědět.
Mám DC-DC měnič QSB-400 a podle DS na stránce 4 je zapojení filtru.
Chtěl jsem jej aplikovat, ale problém je, že se mi nedaří identifikovat správný typ toho induktoru. zjistil jsem, že se jedná o COMMON MODE CHOKE a podle farnellu jich je kupa.
Ale mám problém, že vstupní napětí je 48V a max. vstupní proud může být 10A.
No a teď co nevím je to, jak ji dimenzovat. ohledně toho proudu. Nikde se ve farnellu nepíše max. DC current.
Díky moc
Takže na farnellu jsem si našel tuto cívku: ODKAZ
Otevřel jsem si datasheet: ODKAZ
A na první stránce je psáno, že proud až do 18A.
Potom je tam tabulka (stránka 2), na které je uvedeno více výrobků s různými parametry, ale proudy jsou mnohem menší. Takže jsem tam kde jsem byl. Že nevím nic.
10A/√2 - stejné sycení jádra a oteplení,tj, na AC proud aspoň 7,1 A. Tomu odpovídají z tabulky dvě s 3mH a jedna s 2mH v sérii. Jinak,aby tě to nemátlo, ty indukčnosti jsou udány pro jedno vinutí a jsou tam dvě vinutí.
Já bych ovšem hledal jednu ,musíš hledat u jiného výrobce s větším jádrem.
Z hlediska EMC ,což je šamanství nejvyššího druhu, bude spíš rozhodovat způsob rozložení součástek,vodičů,zemí a jejich propojení se zdrojem a jeho napájením stejně jako uspořádání event.měřícího pracoviště viz přísl.EN na EMC. Jinak řečeno,nepotřebuješ-li certifikát ,moc ses tím netrap.
Kond. ve filtru na napětí 2000V (C4,C6) by měly být zřejmě provedení Y1 nebo Y2 kvůli oddělení zdrojů z hlediska bezpečnosti.
Tak jsem dneska cosik navrhl, ale moc se mi to nelíbí.
- Přílohy
-
Schema.zip- (78.33 KiB) Staženo 113 x