"Pán" elektrikář

Příspěvky, které svou "duchaplností" přesahují možnosti toho fóra.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

To musí být nahrané, takový 🤐 to zase být nemůže, to už by to měl dávno za sebou :-)
Standa99

#3 Příspěvek od Standa99 »

Instruktážní video, jak nebýt tupý bastlíř :lol:
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Je to nahraný - čas 4:48 - 4:49 si po prskanci přehodí do levačky pájecí pero tak, že by se jasně musel popálit minimálně na 2 prstech, kdyby to bylo v reálu a on opravdu něco letoval ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

To uchopení zapnutý odsávačky Ersa za topný tělísko jsem viděl na vlastní voči v reálu. Docela jsem byl překvapen, jak ta osoba měla dlouhý vedení než odsávačku zkusil zahodit. odhadem tak 1-1.5 sekundy! Nojo, ale ono to na první pokus zahodit nešlo, protože se mu připekla na prsty! :roll: Popálenina jako prase až na červený maso, odvoz k doktorovi a jizvy dodnes a navíc ta jizva občas v ohybu občas praskne. Je to cca 20 let.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Kvicala_r

#6 Příspěvek od Kvicala_r »

Taky sem (jako mlady ucho) na učňáku čučejíc na dráty sáhl po 50W kopytu a chytnul "vedle". No ten den sem cítil každý pohyb prsty, ale popálenina zase tak strašná nebyla - jen na pár dnů zmizely otisky :) Když tehdy měl ERS jen mistr a nikomu ji nechtěl půjčit.
Artaban001

#7 Příspěvek od Artaban001 »

Taky mě přijde, že ty jeho reakce jsou nahraný. Když mě něco fláklo, tak byla reakce okamžitá. Schválně se někdo natočte, jak budete držet kontakty motorku talíře mikrovlnky a druhej vám jej roztočí.
Michal22

#8 Příspěvek od Michal22 »

Ale spáleniny pod nosem, ty jsem viděl na vlastní oči- kolega taky čuch zjišťoval, jestli má už nahřátý hrot :D
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Takze ukazovatel teploty na spajkovacej stanici je vlastne bezpecnostny prvok :D
Michal22

#10 Příspěvek od Michal22 »

Ale né, my jsme měli Metcaly. Tam není žádný indikátor.
Přitom to ale bylo zbytečné, do 10 sec. je hrot na teplotě. Ale Leoš byl prostě zvyklý čuchat :D
Dneska kdesi vyrábí rozvaděče, tak bůhví jak si tam dokáže ublížit 8-)
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Kremik

#11 Příspěvek od Kremik »

Michal22 píše:Ale spáleniny pod nosem, ty jsem viděl na vlastní oči- kolega taky čuch zjišťoval, jestli má už nahřátý hrot :D

Dvě spáleniny pod nosem jsem měl taky, když jsem ještě jako dítě školou povinné chtěl skusit, jestli se zahřívají i kolíčky horké zástrčky elektrického topení. Pak jsem musel každou chvíli kdekomu vysvětlovat, jak jsem k tak neobvyklé ozdobě přišel.
Později jsem si spálil hrotem trafopájky tvář, když jsem ji po použití odložil - hrotem nahoru - a sehnul se blíže k obvodu.
Zaky

#12 Příspěvek od Zaky »

Jednou jsem si spálil jazyk, a to způsobem nanejvýš nepravděpodobným :-) Celkem často se lehce spálím páječkou, když něco přidržuji a ono to tak pěkně tuhne, že to přece nepustím, než pájka zatuhne, případně si ťuknu hrotem do prstu. Spálenina je drobná a zanedbatelná, a jako rychlou první pomoc si prst co nejrychleji olíznu, čímž se horká kůže ochladí a za hodinu dvě o tom už vůbec nevím. Až potud to funguje dobře. Jednou si tak něco pájím a kápla mi kulička cínu na ruku, mrsknul jsem rukou a místo naučeným reflexem olízl, no potvora kulička se na kůži připekla a tak jsem si o ní kromě ruky spálil i jazyk :-) Smát se mi můžete, já ovšem v tu chvíli poněkud nadával :-)
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Habesan »

Mě už maličká kapička cínu, menší než 1mm, možná 0,5mm, narazila do oka.
Reflexivně jsem mrknul, čímž jsem si spálil ještě hranu víčka v tom místě, a pak jsem si ji šel před zrcadlo vyndat.

Pálilo to méně než bych čekal.
A zahojilo se to rychle a úplně čistě.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Kvicala_r

#14 Příspěvek od Kvicala_r »

Jo tak u těch kuriozit - kolega si spálil nos, když čichal, jestli má v zapalovači plyn...no ještě trocha tam byla a škrtátko ještě občas fungovalo taky.
Já si celkem spálil prst, když sem chtěl kouřák vyzkoušet akučkem a kusem drátu smotaným do cívky... Byl to blbý nápad uznávám, ale rozhoukal jsme ho i když na to magnetismus nestačil :lol:
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Zaky:
Pouzivam podobnu metodu, len namiesto olizovania na miesto naplujem. Nedostane sa mi ziadne svinstvo do ust a ako bonus je jazyk v bezpeci :D
Odpovědět

Zpět na „Hvjezdná pjechota“