Jaký výkon přenesou EE ferity v pulzních zdrojích
Moderátor: Moderátoři
Jaký výkon přenesou EE ferity v pulzních zdrojích
Nebylo tu už někde vlákno s podobnou tematikou, nějak ale nemůžu nalézt. Nebo odkaz na nějakou teorii/praxi v návrhu těhle traf.
Konkrétně mě jde o dvojtý E 36, sloupek tlustý 11mm vysoký 42,5mm
a dvojtý E 42, sloupek tlustý 15 mm a vysoký 42 mm.
Bohužel ty desky zdrojů byly bez krabic a nefunkční a tak výkon neznámý.
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Větší výkon jedině paralelním, nebo serioparalelním spojením traf.
Nebo pro větší výkon použij jádro z Color416 v dvojčinném zapojení bez mezery.
Když to máš vykuchané z vadných zdrojů, přeměř indukčnost, aby ses nevytrestal mezizáviťákem ( kolem 4mH na primární straně, tam kde je těch 40 závitů )
praktická část zde
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=70043
Habesan píše:Chozé: Indukčnosti a vlastnosti jader I až V
Zajímavý... Co třeba tohle Chozého tvrzení: Velikost průřezu jádra nemá vliv na přenášený výkon. Jediné čím se zabýváme při výběru jádra je podmínka, aby se nám vešla všechna vinutí na kostřičku.
Kvicala_r píše:I když by asi bylo více pomocí DS daného jádra, zde je celkem pěkně a pochopitelně popsaná teorie u žirafky Sám jsem využil při návrhu spínáku u 750V zdroje podle Forbidenna
Žirafoviny mě stále hlásí Internal server error. Kdys tam byl naposled?
Díky
msar píše:Možná porovnat s podobnými jádry od Fonox, katalog http://www.jdvd.cz/files/fonox.pdf
Nojo, ale vůbec nevím, co mám za matroš...
Celeron píše:Co třeba tohle Chozého tvrzení: Velikost průřezu jádra nemá vliv na přenášený výkon. Jediné čím se zabýváme při výběru jádra je podmínka, aby se nám vešla všechna vinutí na kostřičku.
Ano, u propustného měniče je maximální přenášený výkon daný tím, co snese vinutí. Když ho udržíš supravodivé, můžeš i piditrafíčkem přenášet kolik je libo.