Světla řízená radarem
Moderátor: Moderátoři
Světla řízená radarem
snad v tom je tohle.
Máte to někdo nainstalovaný? Zajímalo by mě, zda to skutečně nereaguje na malý potvory a zda to má paměť, že reaguje až na druhý "napadení" hlídaný polokoule. Taky by mě zajímalo, zda se rozsvítí na dobu určenou timerem při zapnutí napájení a zda při tom bere v potaz soumrakový spínač. Ty starý Fresnely po zapnutí napájení chvíli svítily, takže se dalo rozsvítit i od jinud, než v dosahu pohybáče.
Díky za případné info.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale pokud to je klasické mikrovlnné čidlo, funguje na principu absorpce vyzářené energie a tím pádem reaguje jen na větší zvířata včetně lidí (
Jak tak čtu dnešní popisy toho čidla, tak dnes už se píše, že se ta energie odráží, i když je to blbost - hlavně na kmitočtech, kde fungují mikrovlnné trouby. Ten řízek se patrně taky ohřeje jen díky tomu, jak zuřivě odráží vlny....
P.S. Existují profi čidla na kmitočtech 10GHz a výše, která využívají Dopplerův jev (t.j. vyžadují pohyb objektu), ale pochybuju, že to jde koupit za rozumnou cenu...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Celeron píše:Ty starý Fresnely po zapnutí napájení chvíli svítily, takže se dalo rozsvítit i od jinud, než v dosahu pohybáče...
Můžeš mi to nějak vysvětlit, cos tím myslel? Jako že by to svítidlo bylo navíc ovládaný vypínačem?
Co jsem měl kdy v ruce, vždy se po přivedení napájení do svítidla nejdřív světlo rozsvítilo (nezávisle na nastavení "štelovátek"
Hill píše:No však ano, když je potřeba rozsvítit, ... stačí na okamžik přerušit a opět obnovit napájení.
Hmm, tak to by mě však nenapadlo...
Jak u starých Windows, zahájení ukončení práce stiskem START
Buď tam to čidlo je, aby fungovalo, nebo mám vypínač paralelně k čidlu, abych mohl svítit trvale a neblikalo mi to, když třeba dělám dlouho venku.
Ale vypínat a hned zapínat pro zapnutí, to jsem ještě neslyšel (a ani to nikdo po mě nechtěl)... snad jen, že je to zařízení KONCOVÉ a není jak k němu dotáhnout další vedení.
Ale pokud je nastaveno spínání na cca 10s (což na průchod stačí), tak bude po odpojení a znovu připojení napájení svítit právě těch 10s a pak zas "umře" - naopak motáním se před senzorem bude aktivní neustále a pak po uklidnění čidla ještě nastavených 10s a pak umře.
Cowley píše:Celeron píše:Ty starý Fresnely po zapnutí napájení chvíli svítily, takže se dalo rozsvítit i od jinud, než v dosahu pohybáče...
Můžeš mi to nějak vysvětlit, cos tím myslel? Jako že by to svítidlo bylo navíc ovládaný vypínačem?
Ano, přesně tak, bylo to zapojený přes spínání původního obyč. světla. Takže se při cvaknutí kterýhokoliv spínače (schodišťáku) z místa, co neočuchávalo PIR světlo na chvíli rozsvítilo a osoba mohla dojít za světla do místa, které už PIR pokrýval. Pokud by to bylo jen na vostrou, tak by část cesty nešla jinak osvětlit. Průchod s vynuceným zapnutím bude tak 1-2x za noc a interval cca 1 minutu.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Cowley píše:A jak bys potom chápal toto ?
Máme v domě na chodbě za dveřmi světlo právě s tímto spínačem a "vidí" i ven přes skleněnou výplň dveří
Ano, je možný, že to už někdo dotáhl až na úroveň komerce, t.j. aby to bylo levný. Původní VF čidla pouze měřila amplitudu oscilátoru, který se přítomností člověka trošku zatlumil.
Sklo pro tyto kmitočty není žádná překážka.
Na podobným principu se kdysi bastlily antiradary do aut, nosnou dodal policejní radar a o Doplerovský posun se postaralo samotné auto řítící se stopadesátkou přes vesnici. Pak zasáhli čeští(?) vývojáři a policejní radary posunuli kmitočtově tak vysoko (nad 30Ghz ?), že to s tehdejšíma komerčníma součástkama už nešlo postavit. Ale to už je dávno.
Co to je? Může to být přímej přívod na patici žárovky aby to šlo paralelně k radaru trvale zapnout? To není úplně blbý, daly by se přes tuhle svorku radarem ovládat i další obyčejný světla a nebo právě připojit to původní spínání. Škoda, že ke světlu není 5C ale jen 3C. No ale co brání u celoplastovýho světla přeznačit žlutozelenej na černej?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:No ale co brání u celoplastovýho světla přeznačit žlutozelenej na černej?![]()
Platné normy. PE se nesmí přeznačovat.
Revizák by Tě pak honil po lese s klackem v ruce....
- Artaban001
- Přílohy
-
P1000006.JPG- (189.18 KiB) Staženo 204 x