IDE HDD sa nedá sformátovat

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Skus spustit instalaciu znovu, ked uz disk nebude prazdny.

BTW. Instalacia Windows sa da automatizovat - daju sa v subore predvolit nastavenia, ktore sa normalne instalacia pyta obsluhy.
serviceman

#17 Příspěvek od serviceman »

Máš pravdu. Udělal jsem 2 virtuální disky a hned se ptá...
Přílohy
2015-11-24_12-25-43.png
(8.93 KiB) Staženo 57 x
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
tornado6

#18 Příspěvek od tornado6 »

Ako píšete to s tým formátovaním tak presne pri to mi to klaklo cez inštalačne CD WIN XP skrátka vypadla elektrina a po nábehu PC mi to už nevidí celu velkost disku, ale len neaku časť 20MB čo je asi oddiel pre neake zálohy alebo čo skrátka odvtedy mi to vidí len tu časť disku ktorá sa neformátovala, tých 20GB to akosi nevidí.

PS: Skušal som to cez disketu WinME kde sa normálne daju robit iné čary, ale v tomto prípade mi neponuka nič, ani odstránit, ani vytvorit, skrátka tých 20GB akoby nebolo a tak isto sa tvári aj inštalačne CD s WIN XP a tak isto sa tvári aj live DVD s WIN XP
serviceman

#19 Příspěvek od serviceman »

Nějaký partition manager ti to opraví. Hiren's. S Low Level se neukvapuj.
Naposledy upravil(a) serviceman dne 24 lis 2015, 17:57, celkem upraveno 3 x.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
tornado6

#20 Příspěvek od tornado6 »

Idem na ten Low Level Format a uvidím nemal som doteraz jaksi čas ale idem na to a uvidí sa tak zatím. :wink:
cechpk

#21 Příspěvek od cechpk »

tornado6 píše:Idem na ten Low Level Format a uvidím nemal som doteraz jaksi čas ale idem na to a uvidí sa tak zatím. :wink:

Tak to i přeji hodně štěstí !!! ne vždy se to podaří
Eleman

#22 Příspěvek od Eleman »

Žádný strach. S prográmkem HDDScan (neinstaluje se) to jde naprosto spolehlivě. Připoj HDD k jinému PC, spusť HDDScan.exe, zvol command Erase, dále Start a už to frčí. Není třeba se ničeho bát, krásně vidíš průběh. Jen si na to vyčleň dostatek času :wink: .
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
tornado6

#23 Příspěvek od tornado6 »

Tak tá 20GB sračka je už zrejme KO nevidel ho ani ten Low Level Format takže srat nan ale podaril sa ten klopkajuci 80GB Maxtor a to sa mi páči viac zatial na neho nič nedávam ale práve ho skenuje HD Tune 2.55 a vyzerá že bude v pohode, lebo predtým mi práve HD Tune našiel pomalým skenom asi 7 vadných sektorov a teraz zatial ani 1 tak uvidíme. :wink:

PS: Mimochodom nič som nestratil ani na jednom z tých Maxtorov nič nebolo takže som nezachranoval dáta alebo niečo iné len čisto HDD.
PotPalo

#24 Příspěvek od PotPalo »

HDDTune sa mi neosvedčil ani pri rýchlom, ani pomalom scane. Mal som disk kde hlásil že je všetko ok, ale nebolo. Scandisk pre DOS objavil vadný sektor.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
xsc

#25 Příspěvek od xsc »

Scan je nejjednodušší udělat přímo z woken. Chkdsk písmeno_disku: /f/r. Musí být už vytvořená partition a zformátováno. Případně udělat readscan utilitou od výrobce disku. To jde klasicky z Dosu nebo na na disk připojený jako další pod wokna.
PixelOrgy

#26 Příspěvek od PixelOrgy »

A pokud to stale nepujde, na Hiren's boot CD je utilita MHDD - je dost nizkourovnova - ze zkusenosti pokud nepomohlo to, tak uz nic

Jinak muzu potvrdit co pise EKKAR atd, ze maxtor je opravdu zabava. Jeste horsi je snad ale samsung - kdysi davno 30GB IDE, 2x reklamace, treti smrt asi mesic po zaruce. Potom SATA 1TB a 2TB - 1TB odesel tim, ze lezel namontovanej v bedne asi rok vypnute, BIOS na nem zustal asi minutu viset, a nikdy nezdetekoval. Ve stejne bedne byl i ten 2TB, fungoval asi 2 mesice, a pak jsem si vsiml vykyvu rychlosti cteni (u zapisu jsem si niceho nevsiml) - obcas cetl treba 20kb/s, a nakonec sel taky do kremikovyho nebe, nebot prestavaly jit cist soubory...

Maximalni spokojenost se seagate - v podstate jsem vernym zakaznikem, uz od doby medalist 3.2GB - nikdy nechcipl. Ted pouzivam 2x cheetah 15k.7 450GB (RAID0) a nema chybu , zapisuje to v klidu 350-400MB/s
tornado6

#27 Příspěvek od tornado6 »

Ja mám od roku 1999 povodný WD 40 GB a na nom bežia Win ME na C a Win XP na D a E je ako uložný priestor a funguje na 100 bodov, potom som dokupil 120GB Maxtor a zdochol hned v 1. den ani som ho nestihol podelit na sektory chcipol pri formátovani, tak mi ho vymenili za tu 80 ku
PixelOrgy

#28 Příspěvek od PixelOrgy »

No to me neprekvapuje :-D

EDIT: doplatili aspon nejakej rozdil? prece jen 80 za 120 neni zrovna kauf...

S WD moc zkusenost nemam, ale neslysel jsem na stiznosti, takze asi v pohode, coz ted potvrzujes :-)
rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

Maxtory boli najhorsie disky, to je pravda.

S ostatnymi znackami ma kazdy ine skusenosti. Seagate napriklad pred par rokmi vyrobil niekolko totalne srackovych serii (Barracuda 7200.11).
PixelOrgy

#30 Příspěvek od PixelOrgy »

barracudu jsem nejakou dobu mel, a v pohode (tusim 320G), ale delaly se celkem dlouho, meli dost prostoru na to nejakou serii zprasit :-)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“