emise

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

#16 Příspěvek od TAKJAN »

PixelOrgy

#17 Příspěvek od PixelOrgy »

No tady v CH to vyresili docela vtipne - nekdy od rijna tusim nedovoli zaregistrovat (importovat) zadne VW TDI z roku 2009-2014 ...

Samozrejme lidi co si to koupili/zaregistrovali predtim se zakaz netyka, ale uz sem proste dalsi importovat nejde

Musim rict (k memu poteseni) ze tu vetsina lidi jezdi na benzin, casto s nemalym objemem - nesledoval jsem zadne statistiky, vypozorovano :-)

EDIT: Jo, takze u 1.6 priskrti vzduch, teaoreticky by mela ECU dopocitat mensi mnozstvi nafty... coz ubere vykon... Musi prece zachovat stechioemtrickej pomer vzduch/nafta

ohledne SW upravy me napada, ze auto bude fungovat v rezimu "mereni emisi" porad, tzn taky vykon dolu...

ted si ale nejsem jistej jak je to u nafty, jestli nesnizi emise tim, ze dodaji do motoru bohatsi smes - tzn spotreba nahoru..
TAKJAN

#18 Příspěvek od TAKJAN »

PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#19 Příspěvek od PeteBurns »

Su to bludy, nafta nema ziadny stechiometricky pomer a zvlast v turbomotore je vyrazny prebytok vzduchu, pridanim nafty sa ziadna zmes neobohati, pridanim nafty sa automaticky zacnu dvihat otacky, cize nezmysel, a priskrtenim sania rovnako dosiahnu prd, menej vzduchu cez vahu vzduchu automaticky znamena privretie EGR, takze dalsi nezmysel...Jedine, co mozu urobit, je vyrazne pridat duty cycle na EGR-ku, inak nic, jedine, ze by skrtiacu klapku, pokial ju motor ma, skusili ovladat za ucelom priskrcovania vzduchu...
PixelOrgy

#20 Příspěvek od PixelOrgy »

takze pokud pridaji vic vyf. plynu do sani, akorat budou vic zanaset motor bordelem, tot vse... vyborny reseni
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#21 Příspěvek od PeteBurns »

Vyfukove plyny sanie moc nezanasaju, hlavni vinnici su odvetravanie bloku motora a prepustanie oleja cez turbo, tie maju na svedomi nanos olejoveho filmu a humusu na stenach, sadze z vyfuku to len zhorsia, no raz za cas sanie vycistit nie je zase nic strasne :)
PixelOrgy

#22 Příspěvek od PixelOrgy »

to odvetravani klikovky je taky zajimavy... Pamatuju kdyz jsem u duratecu V6 menil svicky. jelikoz byl namontovan pricne, muselo dolu sani. V momente, kdyz jsem sundal tu hlinikovou cast, vylil jsem na sebe snad malyho panaka oleje - separator nejak nezafungoval... Jinak na Duratec nemuzu rict krivy slovo :-)

btw nevis prosimte jestli jde nejak efektivne vycistit/zrepasovat EGR? teda nejsem si jistej ze to je tim, ale nekde jsem na takovy info narazil - VAG hlasi sporadickou chybu System too lean, obcas system too rich a vzdycky na obou radach zaroven - vymenim i lambdy, palivovej filtr uz vymenen, ale jinak jsem problem nenasel... kdo vi, uz to ma 14 let a skoro 270kkm za sebou
Naposledy upravil(a) PixelOrgy dne 25 lis 2015, 23:15, celkem upraveno 1 x.
TAKJAN

#23 Příspěvek od TAKJAN »

Hlavní viník je nafta-močka ji nazýváme
PixelOrgy

#24 Příspěvek od PixelOrgy »

TAKJAN píše:Hlavní viník je nafta-močka ji nazýváme

No mocka v tom je uz taky - AdBlue :-D :-D
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“