2 elektrické ohrievače
Moderátor: Moderátoři
2 elektrické ohrievače
Máme 2 elektrické ohrievače k dispozícií: tento a tento. Tým druhým som si nie 100% istý či to je ten istý systém, ale má aj taký výkon a vyzerá rovnako.
Jedná sa o to, že teoreticky, ktoré by malo menej spotrebovať pri tých istých podmienkach a tej istej výhrevnosti. Dajme tomu, aby som mal v izbe 22 stupňov. Ak sa to dá vôbec takto predpovedať.
Dnes som začal s meraním a odpísal som elektromer ráno a nechám bežať jeden ohrievač celý deň na rovnaký stupeň a ráno zajtra to odpíšem znova a to isté spravím aj pre ten druhý radiator. Ale k tomu sa dostanem až o týždeň, tak dovtedy či by ste mali nejaké rady. A môže sa za ten týždeň otepliť/ochladiť, tak to môže skresliť odber elektriny...
Takže nemá význam to teda meniť za ten olejový radiator?
- serviceman
Významné je, nenechat teplotu klesnout v případě nepřítomnosti, pod nějakou mez. Velké ztráty jsou často způsobené zdánlivým "šetřením", prudkým vytopením jen navečer a hlubokým vychlazením do dalšího dne.
A dávame okolo 10tej večer termostat na 4 (cez chladné dni je na 6) kvôli tomu, že ráno vetráme dlho, takže aj tak by sa to teplo stratilo. Keď ideme niekam preč na viac dní alebo aj hodín, tak to sťahujeme na 5.
Na ten večer to sťahujeme hlavne z toho dôvodu, že pri teple nevieme spať a ráno stejnak vetráme celý byt, takže teplo ide aj tak von..
- serviceman