Windows 10 a Fotky.Kde je tlačítko "uložit jako"?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PavelFF

Windows 10 a Fotky.Kde je tlačítko "uložit jako"?

#1 Příspěvek od PavelFF »

Odešel mi PC a na novém mám Windows 10.

Je tu jakýsi nový program na úpravy fotek a normálně funguje.

Ale nějak u něj neumím najít , jak uložit obrázek do předem zvoleného adresáře. Program jenom "uloží kopii" do adresáře Fotky. Což je nějaký z fabriky předefinovaný adresář, podobně jako další úžasné složky "Videa", Mapy, Lidé, Pošta, Microsoft a proč ho milujeme , Kalendář,..." a podobné složky. A je mu jedno, odkud byl obrázek otevřen - po úpravě se obrázek bez ptaní ukládá do složky Fotky.

Bohužel mi nevyhovuje mít všechny obrázky v jednom adresáři. Dá se program nastavit na klasickou volbu "Uložit jako"? Nebo jsem moc rigidní?
Přílohy
Prohlížeč obrázků Fotky.jpg
(159.06 KiB) Staženo 85 x
Windows10 doporučují ....jpg
(38.15 KiB) Staženo 60 x
MiraSt

#2 Příspěvek od MiraSt »

Není možnost. Taky to mám a bez úspěchu.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Vždyť to tam máš hned jako první: "Otevřít v programu"
Ten si prostě vybereš a potvrdíš, že stále v něm. Např. ACDSee jestli tam máš nebo fotošop atd. V tom si pak už dělej, co chceš.
Prostě komunikuješ jen s náhledem a W10 chce po tobě jen to, v čem ho má otevřít a v tom zvoleném programu si ho můžeš upravovat a ukládat, kde chceš.
PavelFF

#4 Příspěvek od PavelFF »

Ale co když mi program Fotky z nějakého důvodu vyhovuje a chci ho používat. Třeba má nějaké schopnosti editace, které chybí v Malování, Prohlížeči fotografií, ACDSee apod. To je jedno , jde o princip.

Nechtělo se mi prostě věřit, že u něj chybí klasická volba "Uložit" a "Uložit jako". Nechápu proč. Je to pravděpodobně pro moje dobro, ale neumím si toho vážit.

Že pracuji s náhledem a můžu si obrázek otevřít v libovolném programu je pravda, ale je to zbytečné klikání navíc.
xsc

#5 Příspěvek od xsc »

Protože MS přece nejlíp ví, co má uživatel dělat :-)
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

třeba aby při případné kontrole fotek nemusel robot skenovet celý komp. Nakonec stejně skončí všechny soubory na nějakém MS cloudu kde bude ta kontrola závadnosti jednodušší. Je to pěece pro naše dobro :twisted:
termit256

#7 Příspěvek od termit256 »

Mam pocit ze MS si bere priklad z applu, tam se taky tvari ze vi nejlip co uzivatel potrebuje. Frikulinum to nejspis vyhovuje, ale pro normalni praci jsou jejich vyrobky nepouzitelne. Proste nezbude nez ten program odstrelit a pouzivat neco jineho.
serviceman

#8 Příspěvek od serviceman »

PavelFF píše:Po úpravě se obrázek bez ptaní ukládá do složky Fotky.
Ale ono to tak není. Po úpravě se obrázek uloží do složky Fotky jenom příkazem Save a copy. Normální Save (vedle) ho uloží tam, kde jsi ho otevřel.
Přílohy
2015-11-27_12-59-55.png
(3.44 KiB) Staženo 56 x
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
p32

#9 Příspěvek od p32 »

PavelFF píše:Ale co když mi program Fotky z nějakého důvodu vyhovuje a chci ho používat.

No, když ti vyhovuje, tak si nestěžuj. Na F1 je plnohodnotná nápověda i s vyhledáním problému. :wink:
serviceman

#10 Příspěvek od serviceman »

PavelFF píše:Třeba má nějaké schopnosti editace, které chybí...
Má například režim Selective Focus, který jsem u jiného programu neviděl - zaostří vybranou část fotky, a velmi rychlé a plynulé naklápění obrazu - to mají i jiné editory, ale tady to pracuje opravdu velmi jemně a rychle, atd. Dovoluje opravdu spoustu základních úprav bez instalace něčeho dalšího. Ostatně tento program je už dlouho i v Windows 8.1. (Tam ovšem Save a copy ukládá kopii do složky originálu.)

Má to trochu "divné" ovládání, spíš pro prsty než pro myš, ale s takovou verzí ostatní editory nejspíš přijdou také...
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
xsc

#11 Příspěvek od xsc »

serviceman píše:Ale ono to tak není. [/b]Po úpravě se obrázek uloží do složky Fotky jenom příkazem Save a copy. Normální Save (vedle) ho uloží tam, kde jsi ho otevřel.
Ale co když ten původní obrázek nechci přepsat a složka fotky mi nevyhovuje?
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Tak nemas pouzivat Windows 10 :D
PavelFF

#13 Příspěvek od PavelFF »

serviceman píše:
PavelFF píše:Po úpravě se obrázek bez ptaní ukládá do složky Fotky.
Ale ono to tak není. Po úpravě se obrázek uloží do složky Fotky jenom příkazem Save a copy. Normální Save (vedle) ho uloží tam, kde jsi ho otevřel.
Máš pravdu, tohle jsem spletl. "Save" opravdu přepíše originální soubor na stejné místo. Ale že mi tak zmizí zdrojový originál je dost naprd. No, chce se s tím naučit a vědět, co se dá čekat.

Už jsem našel , podle mě zcestný, záměr tvůrců, kteří píší: "Všechny fotky na jednom místě
Už žádné další nekonečné hledání. Aplikace Fotografie shromažďuje všechny fotky a videa na jednom místě. Z telefonu, počítače a OneDrive. Pak tyto vzpomínky uspořádá do alb, která můžete prohlížet a sdílet.
"

Neumím si zatím představit, jak mi aplikace ukončí nekonečné hledání. Spíš bych čekal pravý opak, když chybí adresáře. Ale je pravda, že fotky se ve složce Fotky třídí např.podle data pořízení do jednotlivých skupin po měsících. Neumím si představit, jak aplikace pozná, jak bych byl býval chtěl fotky roztřídit. Když na stejném PC dělá víc lidí (protože nemáme doma 4 PC) tak se smíchají všechny fotky dohromady. Moje měřáky vedle mořských víl apod.

Ono to asi bude geniální, jenže moje staré myšlení to nedokáže docenit.
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

Když budu usuzovat podle starších Widlí, tak u nich stačí mít na tom PC stejně samostatnejch "uživatelskejch účtů", jako uživatelů. Systém by měl každýmu vygenerovat jeho vlastní "Plochu", "Fotky", "Videa" atd - a s výjimkou admina danýho poče by si neměli navzájem "lézt do zelí" = neměli by vůbec mít přístup do stejně pojmenovaný složky druhýho uživatele. Že by tuhle funkci "desítka" neměla???
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PavelFF

#15 Příspěvek od PavelFF »

Určitě ji má. Je to ukrutně sofistikovaný systém. Nepoužíváme to z pohodlnosti, ani to neumím. Předpokládám, že by bylo nutné se pokaždé přihlásit a odhlásit, což při našem způsobu boje o volnou židli u PC s haranty a občas i manželkou by bylo otravné.

Každopádně si neumím představit, kdybych nechal třídění fotek (klidně jen svých) na windousech, jak bych se v tom pak vyznal. Ale možná to má něco do sebe. Je to zvyk. Zatím tedy W10 třídí fotky do kolekcí po měsících, což je velmi hrubé. Ale má to i další možnosti (Kolekce/Alba/Složky), jen je neumím využívat. Musel bych na školení.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“