Windows 10 a Fotky.Kde je tlačítko "uložit jako"?
Moderátor: Moderátoři
Windows 10 a Fotky.Kde je tlačítko "uložit jako"?
Je tu jakýsi nový program na úpravy fotek a normálně funguje.
Ale nějak u něj neumím najít , jak uložit obrázek do předem zvoleného adresáře. Program jenom "uloží kopii" do adresáře Fotky. Což je nějaký z fabriky předefinovaný adresář, podobně jako další úžasné složky "Videa", Mapy, Lidé, Pošta, Microsoft a proč ho milujeme , Kalendář,..." a podobné složky. A je mu jedno, odkud byl obrázek otevřen - po úpravě se obrázek bez ptaní ukládá do složky Fotky.
Bohužel mi nevyhovuje mít všechny obrázky v jednom adresáři. Dá se program nastavit na klasickou volbu "Uložit jako"? Nebo jsem moc rigidní?
- Přílohy
-
Prohlížeč obrázků Fotky.jpg- (159.06 KiB) Staženo 85 x
-
Windows10 doporučují ....jpg- (38.15 KiB) Staženo 60 x
Ten si prostě vybereš a potvrdíš, že stále v něm. Např. ACDSee jestli tam máš nebo fotošop atd. V tom si pak už dělej, co chceš.
Prostě komunikuješ jen s náhledem a W10 chce po tobě jen to, v čem ho má otevřít a v tom zvoleném programu si ho můžeš upravovat a ukládat, kde chceš.
Nechtělo se mi prostě věřit, že u něj chybí klasická volba "Uložit" a "Uložit jako". Nechápu proč. Je to pravděpodobně pro moje dobro, ale neumím si toho vážit.
Že pracuji s náhledem a můžu si obrázek otevřít v libovolném programu je pravda, ale je to zbytečné klikání navíc.
- serviceman
Ale ono to tak není. Po úpravě se obrázek uloží do složky Fotky jenom příkazem Save a copy. Normální Save (vedle) ho uloží tam, kde jsi ho otevřel.PavelFF píše:Po úpravě se obrázek bez ptaní ukládá do složky Fotky.
- Přílohy
-
2015-11-27_12-59-55.png- (3.44 KiB) Staženo 56 x
- serviceman
Má například režim Selective Focus, který jsem u jiného programu neviděl - zaostří vybranou část fotky, a velmi rychlé a plynulé naklápění obrazu - to mají i jiné editory, ale tady to pracuje opravdu velmi jemně a rychle, atd. Dovoluje opravdu spoustu základních úprav bez instalace něčeho dalšího. Ostatně tento program je už dlouho i v Windows 8.1. (Tam ovšem Save a copy ukládá kopii do složky originálu.)PavelFF píše:Třeba má nějaké schopnosti editace, které chybí...
Má to trochu "divné" ovládání, spíš pro prsty než pro myš, ale s takovou verzí ostatní editory nejspíš přijdou také...
Máš pravdu, tohle jsem spletl. "Save" opravdu přepíše originální soubor na stejné místo. Ale že mi tak zmizí zdrojový originál je dost naprd. No, chce se s tím naučit a vědět, co se dá čekat.serviceman píše:Ale ono to tak není. Po úpravě se obrázek uloží do složky Fotky jenom příkazem Save a copy. Normální Save (vedle) ho uloží tam, kde jsi ho otevřel.PavelFF píše:Po úpravě se obrázek bez ptaní ukládá do složky Fotky.
Už jsem našel , podle mě zcestný, záměr tvůrců, kteří píší: "Všechny fotky na jednom místě
Už žádné další nekonečné hledání. Aplikace Fotografie shromažďuje všechny fotky a videa na jednom místě. Z telefonu, počítače a OneDrive. Pak tyto vzpomínky uspořádá do alb, která můžete prohlížet a sdílet. "
Neumím si zatím představit, jak mi aplikace ukončí nekonečné hledání. Spíš bych čekal pravý opak, když chybí adresáře. Ale je pravda, že fotky se ve složce Fotky třídí např.podle data pořízení do jednotlivých skupin po měsících. Neumím si představit, jak aplikace pozná, jak bych byl býval chtěl fotky roztřídit. Když na stejném PC dělá víc lidí (protože nemáme doma 4 PC) tak se smíchají všechny fotky dohromady. Moje měřáky vedle mořských víl apod.
Ono to asi bude geniální, jenže moje staré myšlení to nedokáže docenit.
A kutilmile - nelituju tě
Každopádně si neumím představit, kdybych nechal třídění fotek (klidně jen svých) na windousech, jak bych se v tom pak vyznal. Ale možná to má něco do sebe. Je to zvyk. Zatím tedy W10 třídí fotky do kolekcí po měsících, což je velmi hrubé. Ale má to i další možnosti (Kolekce/Alba/Složky), jen je neumím využívat. Musel bych na školení.