Oprava membránové klávesnice
Moderátor: Moderátoři
Oprava membránové klávesnice
Kromě toho je ještě v místě, kde vycházá vývodová kšanda z plochy klávesnice přerušený jeden další vývod. Je to přesně v místě, kde se ohýbá (spíš láme) vývodní kšanda o 90 st z plochy klávesnice. Plastový nosič je v pořádku, ale měděný (snad, podle barvy) pokov je přerušený. Problém je, že v tomto místě se při demontáži zařízení kšanda hýbe.
Dalo by se na opravu obojího použít Wire Glue od Elchemca? Co tohle lepidlo a pohyb? Nepopraská? Nebo dejte prosím tip na něco lepšího, pružnýho, dostupnýho v malým balení.
Nebo se na to vykašlat a zahodit?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
to rnbw: Myslíš, že to "tmavý" je uhlík? Proč by neměl jít překrýt tím Wire Glue? Píšou, že to je na právě takový opravy.
Ta prasklina na vývodu, ten je určitě nějaká slitina mědi a stříbra. Jenže ERS50 už na 250 st, kdy mi ještě netaví cín, taví fólii. Nízkotavitelnou pájku žádnou nemám a hlavní problém je, že klávesnice je nalepená na Al panelu a je složená z minimálně 6 vrstev a v tom místě to není jak chladit.
Jestli to nepůjde spojit nějakou chemií, tak je na vyhození. Ach jo, ale kde vzít jinou?
rnbw píše:Ak si dobre pamatam, niekde tu bol kedysi link na firmu, co vyraba klavesnice na objednavku.
Jo, to mám asi před 15 lety za sebou. Příprava podkladů a raznice 7500,- Klávesnice při výrobě 30 ks 450,- kus. Jsou v tom rozpočítaný náklady mimo těch prvotních 7500,- Vzorek jedný byl tenkrát kolem 12000,-
Ta vadná klávesnice má svý jedinečný číslo. Ovšem problém je, že Tesla Jihlava se transformovala na TT klávesnice a podklady sice mají, ale raznice ne. Cena jedný nový klávesnice by byla naprosto šílená.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...