Tak nam zase neco shora naridili...

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hejnicek

Tak nam zase neco shora naridili...

#1 Příspěvek od Hejnicek »

Nikdo to nepotrebuje, ale ty televize se budou zas vyhazovat Stanoveno i dokdy - 2020. Chtel jsem rict poleti to rovnou do kotle, ale i ty se musi vyhodit.

http://byznys.ihned.cz/c1-64938250-cesi ... position-2
p32

#2 Příspěvek od p32 »

To jsou fakt divné názory. Stejné kecy jako kdysi, lidi se jim na to vyprdli, koupili si STB a mají starou CRT TV, STB a pokoj. Takže to bude asi to samé.
breta1

#3 Příspěvek od breta1 »

To je článek jak o červené karkulce.
Okolo 700 MHz je kanál 49 - tak proč rovnou nepíšou, ktreré kanály chcou sebrat?
samponek

#4 Příspěvek od samponek »

Mobilní telefony a televize bych zrušil, nechal jenom CRT Tesly a Rubíny a maximálně dva programy. Kmitočtové pásmo by se hned uvolnilo, tak jako za dob pradědečka. Jedna anténa na první program a druhá na druhý program, taky to fungovalo.
Lidi by měli víc času pro práci na poli, slepice a králíky a vrátili se zpět k přírodě.
Achab

#5 Příspěvek od Achab »

Novější televize už s DVB-T2 jsou a většina starších s novodobou kvalitou se roku 2020 asi stejně nedožije...

Osobně mě to nevadí protože stejně používám jako monitor k satelitu 55cm CRT. Jednu mám ještě v záloze. Jak říká jeden známý: "když na to čučím večer 2 hodiny z postele na jedenapůl metru přes brejle s 20 dioptriema tak žádný vymoženosti nepotřebuju - jestli je to černobílý nebo barva poznám a s nějakým HD mě můžou..." :)
samponek

#6 Příspěvek od samponek »

Taky mám v záloze CRT, jednu úplně novou ještě zabalenou v krabici a všechny náhradní součástky :D
LED televize prý způsobují poruchy spánku.
Nejdůležitější je šetřit planetární zdroje.
bu2520

#7 Příspěvek od bu2520 »

nj zajímavý fenomén, mobil 6" s full HD rozlišením a jistě půjdou na 4k to pak musí být spoustu dat na něco co člověk ani nerozliší a nepotřebuje.
xsc

#8 Příspěvek od xsc »

Achab píše:Novější televize už s DVB-T2 jsou a většina starších s novodobou kvalitou se roku 2020 asi stejně nedožije...
Novější TV sice jsou s DVB-T2, ale neumí hevc. Takže těch dnes prodávaných, které novou normu zvládnou, je naprosté minimum, v podstatě jsou to jen 4k TV a z HD jen ty vyšší série tohoto roku.
lumca

#9 Příspěvek od lumca »

Zde velký pozor! TV musí umět při příjmu DVB-T2 zpracovat kompresi HEVC (někdy také označovanou jako H.265). A těchto TV na našem trhu zatím moc není. Drtivá většina sice DVB-T2 demodulátor obsahuje, ovšem umí pracovat pouze s kompresí MPEG4/AVC. Navíc i když by TV kopresi HEVC zpracovat uměla, není ještě 100% zaručeno, že bude s vysíláním v DVB-T2 v ČR kompatibilní!
Achab

#10 Příspěvek od Achab »

Při průměrné době obměny TV 6 let bude v roku 2020 - 2021 pravděpodobně ve šrotu i většina těch současných DVB-T2/MPEG4.
lumca

#11 Příspěvek od lumca »

Jenomže T2 u nás zahájí už příští rok (2016, buď v červnu nebo červenci). Spustí se přechodový multiplex, termíny jako 2020 - 2021 se berou jako termíny umoření původního DVB-T a v té době se už bude vysílat jen v T2. Proto je potencionální zájemce o koupi nové TV v nejbližší době, kteří již chtějí využívat výhody příjmu T2 v kompresi HEVC v příštím roce velmi důrazně upozornit na to, že mají být při výběru nové TV velmi opatrní a důkladně si možnost příjmu T2 v kompresi HEVC u prodejce ověřit (mimo Prahu není možnost zatím příjem T2 v HEVC ověřit)! Spousta takovýchto nakupujících může pak být v polovině příštího roku nemile překvapena tím, že ač jejich TV příjem T2 umožňuje, přesto jim nefunguje, protože zvládá pouze kompresi H.264/AVC!!
Hejnicek

#12 Příspěvek od Hejnicek »

"Odbornik" vysvetluje:

"Děje se to proto, že v posledních letech jsme svědky naprosto bezprecedentního jevu: dramatického nárůstu přenášených dat v mobilních sítích. Důvodem je především to, že většina z nás přechází na chytré telefony," vysvětlil ve středu na semináři ve sněmovně Tomáš Šťastný z ministerstva průmyslu.

Tak nevim, jestli jsem vyjimka, ale mobilni data mam v chytrym telefonu vypnuta a zapinam je jen kdyz potrebuju nutne na email mimo dosah WiFi. Stejne mam hodne malej mobil a uz na tom blbe ctu.
To se kvuli operatorum musi vsichni zfamfrnet? Ale asi to nahrava do karet obema stranam, vyrobcum TV i mobilnim operatorum (ty budou hustit do hlavy treba vyhodne sledovani kanalu Online kdekoli atd.) Ale potrebuje to vubec nekdo?
Artaban001

#13 Příspěvek od Artaban001 »

Dokud si ti operátoři budou hrát na FUP, tak další rozšiřování sítí nemá smysl..
Zaky

#14 Příspěvek od Zaky »

FUP mám dost velký, ještě jsem ho nikdy nevyčerpal, displej mám taky dost velký, ale stejně mám mobilní data vypnutá, prostě proto, že ten šmírácký Android se zapnutými daty šeredně žere baterku. Takže zapnu, když něco potřebuji a zase pěkně vypnu. Ještě taky vypínám GPS. Chápu, že traffic v Google maps musí někdo krmit daty, ale já to nejsem :-)
kokun

#15 Příspěvek od kokun »

Honza - kokúň

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“