zesilovač SONY TA-1010- Chrastí
Moderátor: Moderátoři
Mám podobný problém
Co s tím? Tipoval bych na svod elektrolytu a nebo nějaký studeňák na elektrolytu - pak přeskakujou "jiskry". Už tohle někdo z vás opravoval? A s jakým výsledkem?
Dík za rady.
Jihra
Kucik píše:S tim už sem se párkrát setkal, bylo to špatnejma elytama. (ne těma co sou v cestě signálu, ale zemnícíma)
No to by mohlo být ono, má to logiku. Něco podobného mi kdysi dělala televize - prostě najednou rána v repráku a "probliknutí" obrazu. Bylo to tím, že tzv. jiskřiště, které svádí případné špičky vysokého napětí obrazovky do "země", bylo zasviněné, tím svinstvem se zmenšila mezera mezi elektrodami jiskřiště a výboj tak přeskakoval co chvíli i když nedošlo k žadné špičce ve velikosti vysokého napětí. Stačilo jiskřiště vyčistit a vše bylo OK.
Je tu ale jeden problém, chtělo by to schéma toho zesáku a to se mi nepodařilo sehnat. Tak budu muset pátrat na plošňáku.
- Přílohy
-
Sony_TA-1010_Integrated_Amp_web.jpg- (135.73 KiB) Staženo 120 x
tibi píše:a to praskanie ti robi na vsetkych vstupoch ? skusal si prepinat prepinac stupov?
To praskání nemá vůbec nic společného s jakýmikoliv vstupy či vstupními signály. VOLUME stáhnu na nulu, k zesáku není nic připojeno, vstupy mohu přepínat jak chci, na to praskání to nemá vliv. Prostě mi to připadá jako výboje napětí. Někdy je to pecka taková, že ukazatel vybuzení vestřelí až na doraz a repráky chtějí vyskočit z bedny, někdy je to jen takové popraskávání, někdy je klid.
Jo naprázdno má ten zesák i určitý brum (řek bych, že silnější než by měl být). Jestli si dobře pamatuji teorii, tak na ten brum má vliv klidový proud koncových tranzistorů? Nebo i něco jiného?
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz