Jak zrušit průvodce nově rozp.hardwarem?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Krakis

Jak zrušit průvodce nově rozp.hardwarem?

#1 Příspěvek od Krakis »

Ahoj všem,při každém nastartování nebo restartování systému se mi na monitoru objeví tento průvodce.Ve správci je neznámé zařízení a i když ho odinstaluji,po dalším restartu je tam zas.Děje se to od té doby,co jsem si nainstaloval od IObit Advanced system Care včetně Drivers Boosteru.Vše jsem sice odinstaloval a počítač několikrát vyčistil včetně registrů CCleanerem,ale ta hláška je tam stále.Samozřejmě,že jsem žádný nový hardware nepřipojoval.Mám Win XP SP 3.Předem díky za rady.Krakis
lesana87

#2 Příspěvek od lesana87 »

Tak ten průvodce projdi až do konce, na konci mu potvrď, že OK, že nenašel ovladače a on už by se příště neměl ptát. Když ten průvodce přerušíš nebo zařízení odinstaluješ, spustí se příště zase.
Achab

#3 Příspěvek od Achab »

Určitě zbyly nějaké stopy v registru, CCleaner nenajde všechno. Pro odinstalaci používám Revo Uninstaller Pro a ruční hledání v registru pak stejně ještě nějaké zbytky najde. Zrovna tak příkaz "Hledat" v Průzkumníku obvykle najde nějaké zbylé skryté soubory nebo složky.
xsc

#4 Příspěvek od xsc »

Krakis píše:Ahoj všem,při každém nastartování nebo restartování systému se mi na monitoru objeví tento průvodce.Ve správci je neznámé zařízení a i když ho odinstaluji,po dalším restartu je tam zas.
To je právě ta chyba. To neznámé zařízení je tam potřeba nechat. Windowsům je neznámé zařízení ukradené, ale průvodce spustí právě ve chvíli, kdy je zařízení znovu objeveno - odinstalací z PC nezmizí. Pak je možné ve vlastnostech zjistit HW ID a podle něj zařízení najít a nainstalovat správný driver. Vzhledem k tomu, že se to jinak neprojevuje na činnosti, tak bych to čekal na nějakou část čipset driveru.
Achab

#5 Příspěvek od Achab »

Tady sice žádný HW nezmizel ale je možné že dotyčný program modifikoval některý ze stávajících ovladačů který pak po odinstalaci není není funkční. Zvlášť tyto "čističe systému" to občas dělají.
Krakis

#6 Příspěvek od Krakis »

Achab píše:Tady sice žádný HW nezmizel ale je možné že dotyčný program modifikoval některý ze stávajících ovladačů který pak po odinstalaci není není funkční. Zvlášť tyto "čističe systému" to občas dělají.

Tak už je to pryč.Zkusil jsem vyčistit registr ručně,ale to nepomohlo.Byla tam sice jedna položka od Driver Boostru,ale ani po jejím vymazání se nic nestalo.Až průzkumník mi našel v C:windows/prefetch ještě jeden soubor s koncovkou .pf a to pomohlo.Takže díky všem.
Mira_A

#7 Příspěvek od Mira_A »

Když je to zařízení v konfliktu nebo je tam nějaký problém dá se nastavit
- nepoužívat toto zařízení
stačí na to kliknout pravým tlačítkem a tam je zakázat nebo povolit pak by se již nemělo nic spouštět, ale záleží na konkrétní situaci.
Zařízení tam zůstane nainstalováno, ale jeho ikona bude červeně přeškrtnuta.
Achab

#8 Příspěvek od Achab »

Je to tak, mám záložní PC se starou zvukovou kartou která mimo instalovaný základní ovladač pořád chtěla další pro nějaký nepoužívaný doplněk. Ovladač jsem už nesehnal takže nezbylo než tu část zařízení zakázat jinak se ten průvodce pořád spouštěl.
PixelOrgy

#9 Příspěvek od PixelOrgy »

nebo v local security policy zakazat "Pruvodce pridanim HW" kompletne :lol:
romanzbrna

#10 Příspěvek od romanzbrna »

Odinstaluj ten balast ze systému, stejně je to k ničemu. Ničemu to nikdy nepomohlo, OS si řídí svoje prostředky sám.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“