Sháním knihu Moderní radiotechnika

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p4g5

#16 Příspěvek od p4g5 »

a tohle mám kdyby někdo chtěl tak to uložím na ULOŽ TO
Přílohy
Radioelektronika.png
(108.77 KiB) Staženo 33 x
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

To už tam mělo bejt!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Habesan »

Bať.
Ale kdo to tam nahrál, by se tu psát nemuselo, nebo si pro něj přijde Liborek.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
serviceman

#19 Příspěvek od serviceman »

To jsou ty radiokomunikace? Škoda, že to není skenované, ale fotografované. Z toho se pdf neudělá.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
p4g5

#20 Příspěvek od p4g5 »

Wolfik

#21 Příspěvek od Wolfik »

je mezi těma knížkama nějakej výraznej rozdíl nebo tamta s tím spoluautorem je v něčem doplněná?
termit256

#22 Příspěvek od termit256 »

serviceman píše:To jsou ty radiokomunikace? Škoda, že to není skenované, ale fotografované. Z toho se pdf neudělá.

S pdf knihama ktere nekdo vytvoril pomoci naskenovane predlohy nemam dobre zkusenosti. Je to plne chyb ktere vznikly v ocr. Slova to vicemene projede dobre podle slovniku, ale s cisly byva problem, coz je u technickych knih podstatne. Pokud se to po naskenovani dukladne nereviduje, coz se deje malokdy nebyva to moc duveryhodne.

Tak pozor na takove knihy.
Achab

#23 Příspěvek od Achab »

Zkoušel jsem skenovat do Wordu dokumenty v češtině pomocí OCR v příslušenství multifunkce HP Photosmart a výsledek byl absolutně nepoužitelný. Chyby všech znaků, text místy vynechaný nebo nesmyslný a úplně rozhozené formátování. Tak nevím jestli něco dělám špatně nebo nestojí za nic to free OCR.
rnbw

#24 Příspěvek od rnbw »

Jediny pouzitelny OCR je tusim FineReader a aj z toho su vysledky niekedy tragicke.
Artaban001

#25 Příspěvek od Artaban001 »

rnbw píše:Jediny pouzitelny OCR je tusim FineReader a aj z toho su vysledky niekedy tragicke.

Po zkušenostech právě s OCR Fine reader jsem došel i já k závěru, že nejautentičtější je skenovat "jako obrázek". U OCR se musí kniha kontrolovat a opravovat chyby. Pokud Ti jde o text, ten se jakoš takoš dá spravit, ale horší je, pokud jsou obsaženy matematický vzorce. Ty je bezpodmíněčně nutné nechat rozpoznat "jako obrázek".
termit256

#26 Příspěvek od termit256 »

Vysledky prevodu OCR do wordu jsou nepouzitelne i z Finereaderu.
Pokud je spravne udelany sken, neni chyb v textu mnoho, ale formatovani je naprosto tragicke a pro nejake dalsi upravy textu prakticky nepouzitelne. Vetsinou to delam tak, ze naskenovany text zkopiruju napr. do notepadu a pak zpet do wordu. To silene formatovani se tak ztrati, ale je potreba ho provest znovu. Delat tohle u cele knihy je ponekud pruda.
serviceman

#27 Příspěvek od serviceman »

ObrázekObrázek
Naposledy upravil(a) serviceman dne 14 pro 2015, 18:53, celkem upraveno 1 x.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Artaban001

#28 Příspěvek od Artaban001 »

p4g5: Jinak díky za knihu - Zběžně jsem ji prolistoval a je to tak nějak "vyšší liga".
EKKAR

#29 Příspěvek od EKKAR »

termit256 píše:
serviceman píše:To jsou ty radiokomunikace? Škoda, že to není skenované, ale fotografované. Z toho se pdf neudělá.

S pdf knihama ktere nekdo vytvoril pomoci naskenovane predlohy nemam dobre zkusenosti. Je to plne chyb ktere vznikly v ocr. Slova to vicemene projede dobre podle slovniku, ale s cisly byva problem, coz je u technickych knih podstatne. Pokud se to po naskenovani dukladne nereviduje, coz se deje malokdy nebyva to moc duveryhodne.

Tak pozor na takove knihy.
Já pokud skením, tak zásadně NIKDY ne přímo do .pdf via OCR, ale výhradně jako .jpg nebo (líp) .png OBRÁZKY - ty se pak vyčistí v nějakým editoru fotek a "vytisknou" se do souboru .pdf virtuální tiskárnou = softem zvaným "DO PDF". Dělal jsem tak všecky servisní manuály, který jsem měl od Jardy Jandla (R.I.P. vloni v září) a stejně tak i všecky knížky, který jsem sem dával v odkazech.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
termit256

#30 Příspěvek od termit256 »

Zalezi nakolik se da nastavit ovladac skeneru, ja to skenoval primo do pdf a vysledek je celkem obstojny, viz. prilozeny obr. Je to bez jakehokoliv dalsiho zpracovani.

Vyhodou prohnani pres OCR je mensi velikost a lepsi citelnost textu (pouziva v textu fonty). Osobne si ale myslim ze to za tu silenou praci s korekturou nestoji.
Přílohy
scc.JPG
(235.33 KiB) Staženo 26 x
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“