Tak nam zase neco shora naridili...

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xsc

#31 Příspěvek od xsc »

radioelectrum píše:a nebude to spět spíše k tomu aby i pozemní vysílání bylo celé zakódováno a vše placeno jako tomu je u satelitu ?
Bohužel se povedlo prosadit podporu pro kódování, což přináší 2 problémy. Kvůli parazitům z OSA bude snaha protlačit kódování kvůli zablokování nahrávání. To ještě neznamená placení, veřejnoprávní TV by nic víc požadovat neměla. Ovšem znamená to konec jednoduchých USB přijímačů bez karty. Komerčky to ale chtějí zneužít k tomu, že by zpoplatnily HD verze a volně nechaly jen SD. Je otázka, jestli se jim takový model může vyplatit. Podle mě ne, ale v Německu takový model existuje.
rnbw

#32 Příspěvek od rnbw »

Neviem si predstavit, kto je ochotny si priplatit za reklamy v HD...
xsc

#33 Příspěvek od xsc »

On se jim podobný příplatek za HD podařil vytlouct z kabelovek, kde se to ovšem schová do celkové ceny. O něco podobného se teď Nova snaží i na Skylinku, proto tam HD verze nejsou. Ovšem aby jim za to někdo platil přímo, to si taky nedovedu představit.
lumca

#34 Příspěvek od lumca »

V DVB-T2 jsou díky možným variantám potřebných parametrů možné i daleko větší vzdálenosti v rámci SFN než je 87km. Už jsem tady psal, že T nelze srovnávat s T2, co se možných konfigurací vysílacích sítí týká. stačí si prostudovat veřejně dostupné materiály ohledně DVB-T2.
Hill
Administrátor

#35 Příspěvek od Hill »

Já jsem se ptal, jestli je SFN vyzkoušená na menší vzdálenost mezi vysílači, tahle zkušební mi připadá účelová, aby to vyšlo.
lumca

#36 Příspěvek od lumca »

Zkoušely se různé varianty pomocí "umělého přiblížení" vysílačů v SFN. Ovšem nejsem zaměstnancem ČRa a tudíž nemohu sdělovat technické podrobnosti. Ideální by bylo obrátit se na tiskového mluvčího ČRa, ovšem pochybuju, že ten je schopen vypotit něco jiného než všeobecné bláboly o úspěšnosti testů.
xsc

#37 Příspěvek od xsc »

Hill píše:Já jsem se ptal, jestli je SFN vyzkoušená na menší vzdálenost mezi vysílači, tahle zkušební mi připadá účelová, aby to vyšlo.
Menší vzdálenosti mezi vysílači nedělají problém ani v DVB-T, kde je to použito na více místech - třeba ČRa Žižkov + Cukrák, nebo u Pařízka Ládví - Novodvorská - Olšanská. Zato SFN v Muxu3 Černá hora - Ještěd ukazuje, jak to dopadne, když provozovatel v honbě za vyšším datovým tokem nedodrží správné parametry (GI).
EKKAR

#38 Příspěvek od EKKAR »

Jen tak na okraj "problémů" způsobenejch dalším rozšiřováním LTE:
http://technet.idnes.cz/bezdratove-mikr ... chnika_nyv
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
radioelectrum

#39 Příspěvek od radioelectrum »

snaha bude aby každý kdo bude chtít televizní příjem platil měsíčně několikasetkorunový poplatek. Kdo bude chtít příjem zdarma tak nechají nějaký třeba ČT24 kde to ořežou a poběží pouze stále dokola stejné zprávy a něco "umělecky hodnotného" kde budou dávat telenovely již 187x reprízované a prokládané každou čtvrthodinu reklamou.
Sendyx

#40 Příspěvek od Sendyx »

To o bezdrátech, že padne celé pásmo 700M, se ví už rok či dva. A bohužel už dávno se část bezdrátů musela vyházet, když se ořezala osmistovka. Pro některá divadla to bude peklo, investice na obmněnu techniky pod 1M nepůjde, když potřebují třeba 20 kanálů...
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
rnbw

#41 Příspěvek od rnbw »

Vyzera to tak, ze mobilni operatori dobre niekomu platia, lebo sa im podriaduje cely svet. Znicili televiziu a postupne zozeru cele frekvencne pasmo. Aby dementom v mobile isiel rychlejsie facebook...
xsc

#42 Příspěvek od xsc »

Smutné na tom spíš je, že i mobilní operátoři vědí, že další generace mobilních sítí musí přejít na vyšší kmitočty, aby zajistily požadovaný datový tok. Ale proč před tím nezničit UHF pásmo a neomezit konkurenci v podobě volně šířené TV. Vždyť si to můžete pořídit přes mobil placeně :-)
radioelectrum

#43 Příspěvek od radioelectrum »

Pokud se mobilním operátorům podaří co nejvíce omezit pozemní TV vysílání, tak si tím postupně vybudují síť svých zákazníků tak aby to nakonec bylo tak že buď máš TV doma po kabelu nebo ji máš v mobilu od mobilního operátora a nic jiného. Homo consument - facebookis to rád uvítá a ostatní jsou nepřizpůsobiví tudíž se musí přizpůsobit.
Yarda1

#44 Příspěvek od Yarda1 »

Tak mne napadá, jek je to ošetřeno z právního hlediska - někdo asi utrpí škodu, třeba uživatelé bezdrátových mikrofonů. Jestli by to nebylo na žalobu, když pro nic jiného, tak aspoň na náhradu utrpěné škody a nákladů co uživatelé takto postižených přístrojů budou muset vynaložit.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
EKKAR

#45 Příspěvek od EKKAR »

Máš to v zákonu o využívání elektromagnetickýho spektra - pokud za licenci neplatíš státu a pracuješ na základě sdílení kmitočtů se zařízením typově a vlastnostma určeným Generální licencí, využíváš v podstatě "éter" bezplatně a nemáš nárok na nikom uplatňovat případnou škodu, pokud ti to pásmo zakáže využívat ten, kdo ti předtím jeho bezplatný užívání povolil = státní správce elmag. spektra, zde v Kocourkovsku je tím povolujícím nebo zakazujícím orgánem ČTÚ. No a protože to jsou skutečně ORGÁNI, nezmůžeš s nima ani TODLENC ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“