Bohužel se povedlo prosadit podporu pro kódování, což přináší 2 problémy. Kvůli parazitům z OSA bude snaha protlačit kódování kvůli zablokování nahrávání. To ještě neznamená placení, veřejnoprávní TV by nic víc požadovat neměla. Ovšem znamená to konec jednoduchých USB přijímačů bez karty. Komerčky to ale chtějí zneužít k tomu, že by zpoplatnily HD verze a volně nechaly jen SD. Je otázka, jestli se jim takový model může vyplatit. Podle mě ne, ale v Německu takový model existuje.radioelectrum píše:a nebude to spět spíše k tomu aby i pozemní vysílání bylo celé zakódováno a vše placeno jako tomu je u satelitu ?
Tak nam zase neco shora naridili...
Moderátor: Moderátoři
Menší vzdálenosti mezi vysílači nedělají problém ani v DVB-T, kde je to použito na více místech - třeba ČRa Žižkov + Cukrák, nebo u Pařízka Ládví - Novodvorská - Olšanská. Zato SFN v Muxu3 Černá hora - Ještěd ukazuje, jak to dopadne, když provozovatel v honbě za vyšším datovým tokem nedodrží správné parametry (GI).Hill píše:Já jsem se ptal, jestli je SFN vyzkoušená na menší vzdálenost mezi vysílači, tahle zkušební mi připadá účelová, aby to vyšlo.
http://technet.idnes.cz/bezdratove-mikr ... chnika_nyv
A kutilmile - nelituju tě
- radioelectrum
- radioelectrum
A kutilmile - nelituju tě