Přepínání stínítka v autosvětle -xenony.
Moderátor: Moderátoři
Přepínání stínítka v autosvětle -xenony.
Nevím si rady s přepínáním stínítka viz název. Známej mě dal desku přepínání stínítka s tím, že mu to nepřepíná dálkové/tlumené. Byl tam zhořelej jeden můstkový usměrňovač, po výměně sepne dálkové, ale už nepřepne z5 na tlumený. celé jsem to rozebral a zkusil překreslit schéma.
Nemám možnost změřit kapacitu, ale ten velký kondík jsem rovnou vyměnil a nepomohlo to. relé k1 přepíná jak má.
V serii s tím kondíkem jsou cívky na přepínání toho stínítka ve světle. Nemá nekdo nějakou zkušenost nebo radu co kde proměřit?
cívky těch stínítek jsou ok. když na nich ručně otočím napětí, tak přepínaj.
- Přílohy
-
IMG_20151216_105821.jpg- (299.16 KiB) Staženo 183 x
cívky zůstávají v tom stavu jak je to přepne. tzn když na ně připojím napětí clona přepne a po odpojení napětí bude stále ve stejném sdtavu.
Už jenom ta představa, že si koupím ojeté auto, které někdo předtím zmodifikoval, nahání hrůzu.
http://usti.idnes.cz/vysetrovani-priciny-padu-vrtulniku-u-bohusovic-nad-ohri-z-unora-2015-1pj-/usti-zpravy.aspx?c=A151201_142314_usti-zpravy_alh
Máš to dobře nakreslené??
Clonky vyzkoušej otočením polarity napětí. +/- je jedna poloha a -/+ se musí clonka vrátit zpět. Pouze krátký impulz na zkoušku při odpojení od auta!!!!
C2,C3 tam jsou asi kvůli "bliknutí dálkovejma" nebo nějaká jiná vychytávka moderní elektroniky v automobilovém průmyslu.
P.S. Adaptabilní LED nebo laser světla v AUDI A8 budou taky pěkná lahůdka.