Měření zplodiny komínů
Moderátor: Moderátoři
- feliz_navidad
- radioelectrum
feliz_navidad píše:Je mi smutno z toho, kam jsme to 26 let po "revoluci" dopracovali... Vlízt lidem do domu a kontrolovat čím topí, to si ani bolševik nedovolil. A ještě víc smutno mi je z toho, že to tolik lidí schvaluje. Tohle je totiž jenom taková testovací demo verze - pak budou následovat full version a to se teprve budeme divit...
a jak by se to tedy podle tebe mělo kontrolovat a přitom agresora neomezovat?
2)Nikdy bych nešel nikoho udat na úřad za to že se mu hulí z komína.Co takhle si to vyřešit mezi sebou a netahat do toho úřady?To se taky může lehce zvrtnout a otočí se to proti vám.Budete se nervovat aby vám náhodou pak trochu nezakouřil kotel a když jo,už cestujete na obecní úřad vysvětlovat a ještě budete na blbce.
Mě právě taky udí soused a řešim to s nim sám.Jakmile bych ho ale udal,bude dělat naschvály.
radioelectrum píše:feliz_navidad píše:Je mi smutno z toho, kam jsme to 26 let po "revoluci" dopracovali... Vlízt lidem do domu a kontrolovat čím topí, to si ani bolševik nedovolil. A ještě víc smutno mi je z toho, že to tolik lidí schvaluje. Tohle je totiž jenom taková testovací demo verze - pak budou následovat full version a to se teprve budeme divit...
a jak by se to tedy podle tebe mělo kontrolovat a přitom agresora neomezovat?
Je mi to jedno jak, to je věcí orgánů ale v žádném případě ne porušením základních lidských práv a svobod!! Jsem naprosto proti vynucení si vstupu do soukromí!!!!
PS a pokud už k někomu přijdou, dokáže mi někdo popsat, jak bude takové důkazní jednání probíhat? Že najdou u kotle PET flašky není důkaz, rozbor spalin z popela je pouhá fikce, kterou nikdo nebude platit, a dál? Natočené video od souseda že se mi kouří z komína nic dedokazuje. Že by zase jeden z nedomyšlených zákonů?
Je to obdoba toho jako posudky energetický náročnosti staveb, revize komínů a pod. zase se na tom bude živit spousta parazitů.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mě smraďoši taky vadí, pokud je inverze, je to děs i tady na kopci, a že někteří se v životě nenaučí topit, s tím souhlasím taky.
Ale jak to řešit, i když se to prokáže, to nevím. Mohli by to řešit hasiči, ale takovej trest si nezaslouží.
Popř. třeba "exekučně" zabavit kotel ? Ale i když si exekutor naloží stokilovej kotel na záda a odnese, probudí se ochránci lidských práv, protože dotyčný sice nesmrdí, ale pro změnu mrzne...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Přehled povinností souvisejících s prodejem a provozem kotlů na tuhá paliva:
1. 1. 2014 Zákaz prodeje kotlů 1. a 2. emisní třídy (možnost legálně zakoupit a uvést do provozu pouze kotle 3., 4. a 5. emisní třídy)
1. 1. 2017 Povinnost na vyžádání předložit revizi kotle (včetně označení emisní třídy)
1. 1. 2018 Zákaz prodeje kotlů 3. emisní třídy (možnost legálně zakoupit a uvést do provozu pouze kotle 4. a 5. emisní třídy)
1. 1. 2020 Zákaz prodeje kotlů 4. emisní třídy (možnost legálně zakoupit a uvést do provozu pouze kotle 5. emisní třídy)
1. 9. 2022 Zákaz používání kotlů 1. a 2. emisní třídy (bez ohledu na to, kdy byly pořízeny)
Kdybys bydlel v najemnim byte, ma pronajimatel pravo prolezt cely byt vcetne loznice apod. a nikoho to prilis nesere.
Prijde mi to podobny humbuk jako kdyz nejaky vylizany reporter na Nove zacne zvanit ze nekde v popelnici nasel par rodnych cisel a jaky je to strasny pruser. Takove reportaze tam bezi s zeleznou pravidelnosti, ale to ze statisice zivnostniku maji rodne cislo jako DIC, RC jsou volne dostupne v katastru nemovitosti apod. nikoho nevzrusuje.
No ale proto bydlím ve vlastním bytětermit256 píše:Kdybys bydlel v najemnim byte, ma pronajimatel pravo prolezt cely byt vcetne loznice apod. a nikoho to prilis nesere.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
MiraSt píše:...Přehled povinností souvisejících s prodejem a provozem kotlů na tuhá paliva...
No, já myslím, že kotle 4. či 5. třídy sice bude možný legálně instalovat, jen do nich brzy nebude legální (t.j. ekonomicky přijatelný) palivo...
A než doběhnou ty ostatní kotle, máme před sebou ještě cca 15 let.
Ale strašně rád bych se mýlil.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
termit256 píše:By mne zajimalo co tak strasne tajneho a soukromeho schovavate u kotle nebo v uhli ze tam nikoho nechcete pustit.
Kdybys bydlel v najemnim byte, ma pronajimatel pravo prolezt cely byt vcetne loznice apod. a nikoho to prilis nesere.
Prijde mi to podobny humbuk jako kdyz nejaky vylizany reporter na Nove zacne zvanit ze nekde v popelnici nasel par rodnych cisel a jaky je to strasny pruser. Takove reportaze tam bezi s zeleznou pravidelnosti, ale to ze statisice zivnostniku maji rodne cislo jako DIC, RC jsou volne dostupne v katastru nemovitosti apod. nikoho nevzrusuje.
U kotle neschovávám nic co by mohlo někoho zajímat a s pálením plastů ap. sajrajtů nesouhlasím.
Vadí mi z principu porušení soukromí a možnosti jeho zneužití. Jestli to tobě nevadí, klidně si udělej z obýváku náměstí, tvoje volba. Vstup do bytu bez souhlasu soudu je porušením ústavy!! a odůvodňovat to nějakým podezřením je hnůj nejvyššího kalibru. Bože jak hluboce jsme klesli.
Dva vedle sebe stojící 9kW kotle se počítají zvlášť, nebo jako 18kW?
Podle navrhovaného zákona sice asi bude nutné umožnit kontrolu (doufám že neprojde), nicméně kde je psáno, že kontrola má být bezplatná? Chceš kontrolovat? Jen přijď, pošlu úřadu vyúčtování kontroly (když už nám zpoplatnili ústavní právo nevypovídat, tak recipročně)