Notebook DELL se nechce zapnout
Moderátor: Moderátoři
Notebook DELL se nechce zapnout
Tak po 15min. se začne mírně zahřívat, ale stále je vlažný, ani FAN neběží. Ani na ext. monitoru nic.
Pokud ho spustím ze zmáčknutým Fn, na chvíli se rozsvítí kontrolky caps, num a scroll locku (všechny tři naraz). Nic takového v servisním manuálu není, pouze tam je specifikovaná vada pokus kontrolky blikají.
Zkoušel jsem jinou (funkční) RAM, vytáhnout modem, WiFi kartu, zkoušel jsem spustit bez baterie, vytáhnout CMOS baterii na 15min atd... Ale nic nezabralo. Nevíte někdo v čem je závada?
Když se dívám na ty LED Post codes, nic tomu neodpovídá: http://blog.parts-people.com/2014/07/01 ... ndicators/
Vím že bylo více verzí tohoto laptopu, s 8600GT, 8400GT a Intel GMA. Nešlo by to kdyžtak nějak předělat, aby využíval tu Intel? Ta grafika jde vyndat.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mě teď noťas dělal to, že ve vypnutém stavu svítily ledky napájení atd., ale po stisku tlačítka power všechno zhaslo a konec. Musel jsem vypnout zdroj, vytáhnout baterku a pak to na druhej pokus naskočilo. Chyba byla taky v měniči, konkrétně pro HDD, ale ne tranzistor, ale tantal se zvýšeným ESR.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pozor na ten procesor a další periferie - můžou se tvářit jako zkrat, takže co jde, odpojit.
Naměříš diodu mezi "kolektorem" a "emitorem" kolem hodnoty 450(mV), všechny ostatní hodnoty kromě nekonečna znamenají problém.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já na to jdu v extrémním případě měřičem indukčnosti, protože zkrat je pořád zkrat a když se přibližuješ, klesá indukčnost.
Ale to už chce zkušenosti.
Každopádně v případě nejistoty platí vyletovat a pak znovu přeměřit.
Teď jsem třeba poprvé v životě vytáhl z desky FET, co měl svod řádově stovky ohm. Byl k němu paralelně ještě jeden, takže to fungovalo normálně, jen to díky svodu vybíjelo baterku...