Z layoutu schéma - vhodný software
Moderátor: Moderátoři
Z layoutu schéma - vhodný software
Máte někdo tip na software, který by byl nejrozumněji použitelný na takovou operaci? Bude nutné buď ručně, nebo jiným způsobem natáhnout obrazce spojů, rozmístit díly a vytvořit schémata. Naštěstí jsou to všechno většinou 1-2 stranné PCB ve 4. KT, většinou klasika až SMD1206.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Reverzní inženýrství jsem musel dělat jen na úrovni provedení fotky DPS a dopsání hodnot + popis konektorů, beztak to schema nikdo moc nestuduje, jedině kvůli zjištění referencí a hodnot.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
oskenovat 1 stranu,
oskenovat 2 stranu,
otevřet obrázky v Gimpu do dvou vrstev a tu horní "posouvátkem" zprůhlednit.
Spoje co nejsou vidět propípat šlusmetrem.
2/ překreslení motivu
-stáhnout soft na zprůhlednění oken windows
-zprůhlednit okno s Eaglem třeba na 50% a nastatavit grid
-otevřít obr. 1 strany a ručně routovat 1 stranu
-otevřít obr. 2 strany a ručně routovat 2 stranu
Není možné u Eagla třeba implementovat obrázek (sfocený layout) v nějaké "neškodné" vrstvě, třeba jako dokument, potisk a podobně?
Já to dělám tak, že vyfotím jednu stranu bez součástek, v editoru ji otočím, převedu na černobílou s maximálním kontrastem , zvětšeně vytisknu, nakreslím součástky jako schématické značky,doplním číselné označení , případnou vrchní vrstvu, nebo propojky dokreslím průhledným zvýrazňujícím fixem a snažím se udělat schém.
No to je masox, držím palce.lesana87 píše:.... teď se prokousávám 16KB firmwaru z feritové paměti...
No a když už tedy bylo opraveno, přemohla mě zvědavost a tu feritovou paměť jsem oddeklovala. Nebylo mi totiž jasné, jak se tam těch 131 tisíc korálků může vejít. Takže jsem ani nebyla moc překvapená, když jsem uvnitř našla koberec utkaný z barevných drátků, ale ani jedno feritové jadérko. Ona to není feritová paměť, ale její mladší sestřička Plated wire memory používaná ve vesmírných sondách. Tak jsem si zase o kousek rozšířila znalosti, i když časově jen směrem vzad.