Proč nejde "hned" zapnout PC?
Moderátor: Moderátoři
- monterjirka
Jsem o krůček dál.
odpojený HDD, DVD, FDD včetně kšand, vyhozené externí desky od grafiky a síťovky, vytahané RAM.
Na 5V SB z laboratorního zdroje odběr cca 1,1A, při nižším proudovém omezení odběr "cykluje", napětí padá, v tom rytmu bliká LED podsvícení zapínacího tlačítka.
Takže možná i to malé napětí z origo zdroje je dáno tím, že to rychle vypíná a zapíná nějaká el. pojistka
Otázkou je kolik času věnovat stroji s deskou GYGABYTE K8A482M s 3x 256MB RAM...
Protože majitel neví proč tam má externí grafiku a především síťovku, takže už to možná někdy dostalo nějakou pecku...
Nějakou dobu bych to na ten zdroj nechal připojené, jestli bude spotřeba pořád stejná, nebo po čase klesne.
- monterjirka
- monterjirka
Beru zpět jednu informaci. Až když jsem si dal MB na stůl a zkusil zapnout, mohl jsem si "osahat" vše, i to, co bylo špatně přístupné přes kabeláž.
Mírně se hřeje nějaký "tranzistor", podle měření dělá z 5V SB napětí 3,3V. Kondík za ním OK, ale mírně se hřeje čip, který my měl být od integrované síťovky. Proto tam je přidaná externí. Asi ve vadném čipu došlo k nějaké další degradaci... To asi nemá cenu s tím dál bojovat.
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Deska nejspíš taky nebude v kondici, ale aby se zdroj při 1 A podělal na 2 V…to je typciká bastlírna, na dvou stránkách se tady řeší konspirační teorie bez toho, aby zakladatel poskytl jakýkoli informace o celé konfiguraci, zdroji a nejlíp to rozdělal a poslal fotky. Po dvaceti odpovědích z něj vůbec vypadne, že to je deska co pamatuje Žižku když ještě viděl na vobě voči.