Problem se stereo zvukem COLOR 467
Moderátor: Moderátoři
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Problem se stereo zvukem COLOR 467
Ze začátku jsem měl problém s vysazováním sterea a se zvýšeným šumem v tomto režimu. To se mi podařilo odstranit doladěním cívek na modulu zvuku (Z). Pokoušel jsem se i zkreslení takto odstranit ale nepodařilo se. Jinak výstupní úroveň nf signálu směrem na zesilovač se mi tak orientačně zdá v pořádku, bohužel nemám příslušné osc. diagramy. Myslíte že by to mohlo být keramickým filtrem, vyschlým některým elytem nebo závada v některém z těch dvou IO? Za každý tip budu vděčný.
www.sigmaphon.cz
Re: Problem se stereo zvukem COLOR 467
jef111 píše:Mám tu zmiňovanou Oravku, je u ní problém se zkreslenou reprodukcí zvuku pouze v režimu Stereo. Pokud TV přepnu do režimu Mono tak zkreslení zmizí. Určitě není chyba v nf zesilovači ani v reproduktorech, mám to odzkoušené.
Ze začátku jsem měl problém s vysazováním sterea a se zvýšeným šumem v tomto režimu. To se mi podařilo odstranit doladěním cívek na modulu zvuku (Z). Pokoušel jsem se i zkreslení takto odstranit ale nepodařilo se. Jinak výstupní úroveň nf signálu směrem na zesilovač se mi tak orientačně zdá v pořádku, bohužel nemám příslušné osc. diagramy. Myslíte že by to mohlo být keramickým filtrem, vyschlým některým elytem nebo závada v některém z těch dvou IO? Za každý tip budu vděčný.
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
jave píše:Resil jsem to same na OTF 441 a tak to predelal na pernamentni MONO.
No tak toto řešení se mi moc nelíbí, stereo je prostě stereo a když to jednou fungovalo tak to musí fungovat zase.
Jinak kvalita signálu je nepochybně dostatečná, protože jiné TV (mj. Color 441, 460, 474 a další fůra co jsem je tady opravoval) mi tu hrály na stereo zcela bez problémů. I podle kvality obrazu je jasné že je signál dostatečný a bez odrazů.
www.sigmaphon.cz
A kutilmile - nelituju tě
jef111 píše:jave píše:Resil jsem to same na OTF 441 a tak to predelal na pernamentni MONO.
No tak toto řešení se mi moc nelíbí, stereo je prostě stereo a když to jednou fungovalo tak to musí fungovat zase.
Jinak kvalita signálu je nepochybně dostatečná, protože jiné TV (mj. Color 441, 460, 474 a další fůra co jsem je tady opravoval) mi tu hrály na stereo zcela bez problémů. I podle kvality obrazu je jasné že je signál dostatečný a bez odrazů.
Aha, to je neco jineho. Pokud je signal dostacujici, tak bych se ho take nevzdal
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Já mám spíš opačný pocit, zdá se mi jako by tam bylo něco přebuzené. Šum ve zvuku není, úroveň nf se mi zdá dobrá, jen levý kanál má úroveň asi o 3dB vyšší jako pravý a je v něm více hloubek. V sykavkách a nebo basových špičkách je v levém cítit dost velké zkreslení.
Ale díky za tip, podívám se.
www.sigmaphon.cz