Miniveža Panasonic SA-PM9 displej celý vysvietený

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Shake

Miniveža Panasonic SA-PM9 displej celý vysvietený

#1 Příspěvek od Shake »

Viete niekto poradit, co je pricinou trvaleho vysvietenia komplet celeho displeja na tejto minivezi? Vsetko ostatne funguje.
Přílohy
P1000369_PerfectPhoto.cz_2016-01-13 22-17-09 (1).jpg
(178.19 KiB) Staženo 218 x
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Protože displej pojede v multiplexu a svítí všechny segmenty, očekával bych závadu někde v komunikaci mezi procesorem a budičem displeje, který zřejmě není inicializován, pokud jsou to tedy dva obvody. Chtělo by to kouknout na schéma nebo rovnou dovnitř. Může to být i napájecí problém, jednoznačně to ale říct nejde, bez měření se oprava pravděpodobně neobejde.
Hydrawerk

#3 Příspěvek od Hydrawerk »

Shake

#4 Příspěvek od Shake »

Vdaka za manual Hydrawerk, skusim postudovat. Tato zavada vznikla dost neobvykle. Nefungoval CD prehravac a dialkove ovladanie. Vysielac dialkov. ovladania bol funkcny. Rozobral som teda vezu, s tym, ze vyskusam funkcnost infra prijimaca. Vypajkoval som ho a zistil ze je funkcny. Znova napajkoval a zlozil znova vezu dokopy. CD prehravac zacal fungovat, dialkove ovladanie tiez zacalo fungovat len displej zostal takto vysvieteny. Takze pre mna zazraky len nie kompletne.
mi-ro

#5 Příspěvek od mi-ro »

Tak to znova rozdělej a pak zase pořádně sestav.
..to bude jen ňákej odpůrek
Shake

#6 Příspěvek od Shake »

To mi-ro: ak mi prezradis, co je tam zle zostavene, tak to rozdelam a zostavim znova. Doska displeja, kde je aj budic displeja, je spojena s doskou procesora paskovym vodicom. Mal som podozrenie, ze ten sa nejak povytiahol. Ale meranim vodivosti sa moje podozrenie nepotvrdilo. Budic displeja ma oznacenie COHBB0000039 co je ekvivalent M66005. Ak nieko poradi, co na nom zmerat, pokusim sa o to.
Shake

#7 Příspěvek od Shake »

Schema:
Přílohy
Obrazovka.png
(179.69 KiB) Staženo 223 x
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Habesan »

Xin a Xout, krystalový oscilátor, nebo jiný zdroj kmitočtu, pracuje?

Řídící signály Reset, Chip select, Clock a Data jsou průchozí až k pouzdru???
Jak se to bude chovat, když je záměrně odpojíš?
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lukas-Peca »

Mám dotaz na majitele této minivěže. Je normální, že to při provozu tak topí? Našel jsem celou sestavu na SD, je plně funkční včetně kazeťáku a CD přehrávače, ale chladič vzadu topí jak nějaké highendové áčko.
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Jo, bejvá to vlastní všem těmhle hajzlíkům. Používají hybridní obvody STK jak v koncovejch zesech, tak i jako sdruženej stabilizátor několikahladinovýho/několikavětvovýho napájecího zdroje. Z jedný takovýhle "potfory" jsem nedávno získal STK5335.
Ten celosvítíci displej může bejt i následek mizerný filtrace napájecího napětí pro toho řídícího švába. Vinou zvlnění se buď blokne, nebo vůbec nenastartuje - a na výstupech se mu objeví statickej svod, takhle iniciující segmenty luminiscenčního displeje. Mrknul bych se na elyty filtrující napájení pro tuhle desku ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“