B730 zkreslená nahrávka-VYŘEŠENO

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

B730 zkreslená nahrávka-VYŘEŠENO

#1 Příspěvek od pajosek2 »

Potřeboval bych radu,servisní manuál nemám,tak nemám z čeho čerpat. Staré nahrávky přehrává v pohodě,ale pokud nahrávám něco nového tak je nahrávka zkreslena v obou kanálech. Byla vydřená hlava a já ji vyměnil za novou,tak předpokládám,že je ujetá předmagnetizace,od oka se mi to nastavovat nechce,tak tady žádám radu. Předmagnetizace na hlavě vytváří napětí 341mV pokud to pomůže.
Naposledy upravil(a) pajosek2 dne 22 led 2016, 17:07, celkem upraveno 2 x.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
barnodaj

#2 Příspěvek od barnodaj »

pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pajosek2 »

Děkuji,tohle mi pomůže. Asi jsem málo hledal.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Tak buď měříš blbě (ne každý měřák ti správně ukáže na frekvenci 70 kHz), protože na obou systémech kombi hlavy by měl být předmagnetizační kmitočet o efektivním napětí mezi 8 a 12 V.
Přesněji předmagnetizaci dorovnáš tak, že na vstup přivedeš tón o frekvenci kolem 330 Hz, nastavíš podle indikátorů 0 dB, pak na vstup vrazíš dělič 1:10 a takto s úrovní -20 dB střídavě nahraješ tuto frekvenci a frekvenci kolem 8 kHz (předpokládám, že z generátoru lezou oba kmitočty ve stejné úrovni). Na potenciometry úrovně záznamu pochopitelně nesahej, ručky se při -20 dB sotva hnou.
Při snímání musí mít oba tóny stejné napětí.
Když při snímání je signál o frekvenci 8 kHz slabší, než 330 Hz, musíš předmagnetizaci pro příslušnou stopu ubrat, naopak, když je 8 kHz příliš zdůrazněný, znamená to, že je předmagnetizační proud příliš nízký a je třeba ho zvýšit.
A znovu nahrát ty dva kmitočty a znovu změřit úrovně na výstupu při snímání.

Předpokládám, že nikdo nehýbal s odlaďovači předmagnetizačního kmitočtu, protože těmi by mělo unikat toho proudu co nejméně.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pajosek2 »

No vidím,že jsem z opravařiny řádně vyběhl a měl bych si občerstvit vědomosti. Díky půjdu z toho udělat stroj jako nový.

BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Hlavně , jestli Ti vůbec běží ten oscík . Je tam špičkově kolem 40V . Ale jestli si jen vyměnil hlavu za stejný typ , tak bych na nic nešahal , jen zkontroloval . Reálně zkouknout napětí osciloskopem .
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pajosek2 »

Takže kluci mám to. Oscilátor předmagnetizace kmital s malou amplitudou,po výměně KF 517 už O.K.
Díky všem za rady.

Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“