prosba

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Peter.Pe

prosba

#1 Příspěvek od Peter.Pe »

Mam jednu prosbu. Vedel by mi niekto navrhnut a najlepsie aj vyrobit obvod, ktory by mal vstupne a vystupne rele ..a nejake suciastky medzi nimi :).
Po privedeni napatia na vstupne rele, by vystupne rele zoplo kontakt na 30 sekund. Bez ohladu na to, aky dlhy cas by bolo napatie na vstupe. Cely obvod by mal byt bez potreby zdroja. Okrem privazdaneho napatia na vstupne rele.
Zmyslom tohto obvodu ma byt oprava cudnej funkcnosti GSM pageru od Flajzaru, Minipag2. Ten pager funguje tak, ze ked nastane na vstupe zmena stavu, vyhlasi poplach, teda vola na zadane cislo, no ked sa stav na vstupe znovu zmeni, tak sa poplach zrusi, dokonca sa pager deaktivuje.
Cely alarm mam namontovany v aute. Na stropne svetlo je pripojene rele. Stropne svetlo vsak po zasunuti kluca do zapalovania zhasne, teda zrusi sa aj alarm. Ak by vsak stropne svetlo zoplo rele a to by udrzalo zmenu na vstupe pageru 30 sekund, bez ohladu na to ze by svetlo svietilo kratsie, vsetko by bolo ok, kedze do toho casu uz moj telefon 20 sekund zvoni a viem, ze je auto otvorene.
Ak by sa nasiel niekto kto by mi vedel tento obvod zostrojit, bol by som mu velmi vdacny a vdaku by som aj nalezite prejavil.

Peter

moj mail je peter.pe@gmail.com
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Relé bez napětí asi držet nebude, ale pokud by ti stačil na výstupu tranzistor jako spínač proti zemi, tak by se dala patřičná napájecí energie akumulovat v kondíku a jako MKO(časovací obvod) použít CMOS.
Napadl mě i elyt v bázi tranzistoru, pomalu se vybíjející přes BE přechod, ale to není zrovna čistý řešení....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Peter.Pe

#3 Příspěvek od Peter.Pe »

Na vystup potrebujem pripojit kontakty toho pageru, kde nesmie byt privedene ziadne cudzie napatie. Neviem ako by sa spravalo zapojenie s tym tranzistorom.
Vedel by si take nieco vyrobit ? Ak ano, urob, povedz si cenu a nebudeme sa o nej dohadovat... Proste to potrebujem.. na cene nezalezi.
P.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“