Baskytara Samick - elektronika, potenciometry
Moderátor: Moderátoři
Baskytara Samick - elektronika, potenciometry
Prosím o radu: Před třemi roky jsem koupil tuhle baskytaru. Výborně se mě na ní hraje ale včera na hře zničeho nic hrát přestala. Po silnějším brnknutí o struny zase začla ale zdá se mě jako by se změnili korekce, jako kdyby byl někde nějaký studeňák ale žádný jsem nenašel. Potenciometry nehraší ale někdo přede mnou už jeden měnil jak je zřejmé z foteček. Chtěl bych se Vás prosím zeptat jestli s takovýmto chováním nástroje má někdo zkušenost a mohl by poradit. Také jsem chtěl objednat nové potenciometry , tedy když už to mám rozebrané a vyměnit všechny. Ten předešlý majitel při výměně toho hlasitostního potenciometru improvizoval a nedal tam tu původní matku které jsou na fotce vedle elektroniky. Výměna baterie za novou nepomohla. Na potenciometrech nic nepřečtu.
Sháněl jsem i celou elektroniku že bych jí kdyžtak (podle ceny) objednal ale našel jsem jen tohle: https://www.google.cz/search?q=Baskytar ... ly&start=0
a tam nic není. Možná by pomohlo i schéma. No, nevím. Tak proto tedy prosím o radu někoho zkušeného z Vás.
Děkuji a zdravím!
Kaca
- Přílohy
-
IMG_3427.JPG- (95.86 KiB) Staženo 82 x
-
IMG_3422.JPG- (112.86 KiB) Staženo 108 x
-
IMG_3423.JPG- (105.6 KiB) Staženo 72 x
-
IMG_3424.JPG- (79.72 KiB) Staženo 84 x
-
IMG_3425.JPG- (93.33 KiB) Staženo 88 x
Závadu pak jedině hledat "klasicky" - připojit napájení a místo snímče nějaký generátor a hledat až kam signál dojde. Naposledy, když jsem něco takového řešil (nešlo o elektroniku z basy, ale o podobně zapojené malé kombo), tak vše bylo v pořádku, akorát umřela 1/2 jednoho OZ - chovalo se to trochu podobně.
Poťáky jsem vyndal a měřil. Všechny jsou 100k. Ten hlasitostní je Log. tedy v polovině dráhy asi 1:10ti a ty ostatní tři mají v polovině dráhy poloviční odpor, tak asi Lin. Tak ještě sehnat nějakou kvalitu v tom rozměru. Rozteč vývodů je 5 + 5 mm. a celkový průměr je 17mm.
Operáky jsou 062D a je možné že to bude on protože jeden z knoflíů neměl na zvuk vliv.
Díky! Až to seženu a vyměním tak se rozdělím o výsledek.
Zdravím! Kaca
http://cz.mouser.com/ProductDetail/NJR/ ... ycEQ%3D%3D
Ale jako náhradu ten NJM použít samozřejmě můžeš.
A kutilmile - nelituju tě