Baskytara Samick - elektronika, potenciometry

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Kaca »

Díky!
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

No šance, že je v háji některý operák, je tak 1%, mnohem pravděpodobnější je mechanické dorasování plošáku nebo potenciometru. Ono k nefunkčnosti stačí třeba zkrat plošáku na dřevo, potažené dagem, když nějaký oslík ztratí izolační vložku mezi plošákem a dřevem a podobně...
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Kaca »

Izolační vložka je na místě. Prvně udělám ty poťáky a pak to zapojím na generátor a uvidím co dál.
Cowley

#19 Příspěvek od Cowley »

Těším se na další zprávy :)
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Kaca »

Potenciometry jsem sehnal v Plzni pouze tyhle: http://www.gme.cz/pc1621nak100-p113-072 a tyhle: http://www.gme.cz/pc1621nbk100-p113-073
Nevím jaký je výrobce a ani kvalita. No, uvidíme. Během příštího týdne bych je měl mít doma. Tak až je osadím tak dám vědět.
Zatím díky!
Zaky

#21 Příspěvek od Zaky »

Koukal jsem na obrázky a zdá se mi, jak jsou uprostřed DPS tři rovnoběžné propojky a k nim jedna kolmá, není ona o tu krajní z těch tří náhodou zkratovaná? Podle DPS to vypadá, že zkratovaná být nesmí, podívej se na to.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Kaca »

To je vỳbornỳ postřeh. Teď jsem to prověřil a zkrat tam není ale možnà mohl bỳt. Propojení jsem odehnul a další až s těma poťákama. Díky!
Sendyx

#23 Příspěvek od Sendyx »

Nějak nechápu, proč chceš sveřepě měnit potenciometry, kterým třeba nic není - navíc tyhle bývaly dost slušné a některé mají centr klik, což náhradní asi nemají.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Kaca »

Já vyměním zatím jen ten audiák. Pak se uvidí. Ty ostatní centrklik mají.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Kaca »

Zdravím!
Vyměnil jsem tedy ten audio ale nefungovala funkce mezi snímači. Tak po dodatečné výměně jednoho TL je všechno OK. Chrastí ale ještě další dva tak budu muset měnit ještě ty dva, bohužel bez centr clicku. Nebo lze sehnat potenciometry originální a nebo rovnocenné ekvivalenty?
Jinak to tedy hraje výborně hlavně v zapojení do HARTKE 3500 který mě syn sehnal v UK.
Jo a ty poťáky z GM tam nešli tak jsem tam napasoval zpět ten OMEG ale nový co jsem měl doma.
Musím ještě přidat recenzi na GM Plzeň. Za šest dní od objednání nebyli schopni připravit zboží k vyzvednutí a při vlastním kupování jsme si připadali jako Vlasta Burián ve filmu U pokladny stál když přišel pro bláto a dostal zuby a ještě musel běhat nahoru a dolu.
Někde tam asi trošku vázne komunikace. :agree:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“