Kamera místo kukátka
Moderátor: Moderátoři
Kamera místo kukátka
a) nesnímala protějšího souseda
b) hlavně snímala toho, co zvoní u dveří a zároveň měla záběr na schody vpravo dolů, jestli tam nestojí ještě někdo jiný
Kamera nemusí být vůbec vidět, nejlépe kdyby byla tak malá, aby se dala schovat. Jde jen o to, že zazvonit tam může každý a kdykoliv a je lepší proto, aby bylo vidět dotyčného dříve než se otevřou dveře.
Výstup z kamery by měl být přímo na nějaký 15" LCD monitor tak 1 metr dál od dveří, který by se měl samozřejmě zapnout už při prvním zvonění než se dojde ke dveřím, aby to mělo smysl. Jde hlavně o to, co tam dát za kameru (co nejlevnější, tak kolem 1 tKč) a jak to propojit přímo s tím monitorem. Dá se tam dát malý PC, ale je to o dost dražší a bylo by to jen pro tu kameru, ale možná by se to hodilo pak pro záznam, kdo tam všechno zvoní v nepřítomnosti.
Máte nějaké zkušenosti s takovým zapojením nebo nápady či odkazy?
P.S.
To kukátko s LCD displejem jsem kdysi koupil, ale do 14 dnů vrátil, strašná kvalita, možná to dnes bude lepší? Šlo k němu dokoupit tzv. knock-knock senzor, aby se po zaklepání rozsvítil LCD.
- Přílohy
-
prk-cam.jpg- (137.01 KiB) Staženo 205 x
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
- Přílohy
-
7-Inch-TFT-LCD-Color-Car-Rear-View-DVD-VCR-Monitor-Parking-Rearview-Monitor-2-AV.jpg_220x220.jpg- (20.74 KiB) Staženo 182 x
Ale jak právě tu kameru propojit přímo nebo přes blackbox s tím monitorem? Klepání na dveře nemá smysl používat, nelze přes ně slyšet nic ani jedním směrem. A osvětlení ve tmě bude nezávislým infra osvětlením zajištěno.
- serviceman
IR přisvit kameru vůbec neodmaskuje, jak jsem psal tak bude nezávislé. Takže si každý sice může myslet cokoliv, ale o kameře vědět nebude vůbec nic.
Teď jsem našel toto: http://www.elnika.cz/elnika.php?link=cz ... -video-vga
To by mělo stačit pro nějakou mikrokameru se slušnými parametry a připojení jakéhokoliv monitoru.
- Artaban001
1.Budeš mít zvonek
2.Budeš mít kameru
3 Budeš mít interkom
A bonus - siréna (při stisknutí tlačítka na telefonu začne ten "vnějšek" ječet
Model, co jsem instaloval - no spojil kamerku s telefonem káblem s RJ-čkama na konci a napojil adaptér na telefon - Kamera měla IR světlo
a) zvonek extra není potřeba, dokonce je nevhodný
b) kamera má kontrolovat hlavně "návštěvníky" vedle vchodu s přidanou hodnotou, na normální stačí širokoúhlé dveřní kukátko a hlavně by neměla "oslepnout" rukou atd.
c) interkom je zbytečný, už tam je a siréna to samé.
a) bude snímán jen prostor u vlastních dveří a část schodů (spíše ta stěna u nich)
b) dveře souseda naproti ne, prostor u schránek taky ne
c) bude to bez záznamu
d) zvolený prostor bude snímán jen při zazvonění
Zkus mi dát nějaký odkaz, kde je něco proti tomu psáno podle nových pravidel. Na parkovací kameru nemusí být povolení, na kameru v autě při jízdě asi taky ne, na kamerové kukátko asi taky ne, takže kde to je napsáno, než nás za to zavřou?