Printserver pro HP DeskJet 9300

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Nagant

Printserver pro HP DeskJet 9300

#1 Příspěvek od Nagant »

Používáte někdo inkoustovou tiskárnu HP DeskJet 9300 přes prinserver v síti TCP/IP?
Potřebuju tip na nějaký printserver, u kterého je provozem otestováno, že funguje s uvedenou tiskárnou spolehlivě, velice se s ní potýkám.
arwen

#2 Příspěvek od arwen »

odskusany print server

D-Link DP-301P+
Nagant

#3 Příspěvek od Nagant »

A jede spolehlivě, řádově alespoň měsíce bez nutnosti zásahu?

Zatím jsem zkoušel AXIS 5550 a REPOTEC RP-2801 a ani jeden se neosvědčil. První bylo nutné tak jednou týdně restartovat, protože úloha z Novell NDPS gatewaye se zasekla, druhý pro změnu asi po týdnu přestal zcela komunikovat po síti, nyní čekám, až jej odpovědný člověk vypne a zapne, aby to zas ožilo. Už začínám podezřívat samotnou tiskárnu nebo UTP připojení.
paveltl

#4 Příspěvek od paveltl »

Sice ne s touhle tiskárnou, ale s plotrem HP DesignJet máme v provozu printserver Level One FPS-3002USB. A běží už víc než půl roku bez jediného problému. Je spolu s tiskárnou napájen přímo ze sítě (bez UPS) a ještě s ním nebyli problémy.

Firma co to tu instalovala z něj měla trochu strach, že prý HP s jinými servery než zase HP mívá dost problémy, ale rozdíl v ceně vedl k tomu že zkusíme a uvidíme. A zařízení se osvědčilo.
Nagant

#5 Příspěvek od Nagant »

Jedná se mi právě a jen o ten Deskjet 9300.

Mám tu v síti několik desítek tiskáren, spousta jich je v komunikaci s printservery dlouhodobě téměř bezproblémových, u některých se muselo v počátcích hodně experimentovat s verzí firmwaru printserveru, nastavením a případně měnit typ printserveru, resp. výrobce. Nejvíc se tu trápím s ojedinělými DeskJety. A pak ty nejrůznější kopírkotiskárny, byť s vestavěným síťovým rozhraním, ty také nebývají v síťové komunikaci nijak spolehlivé.

Nákup nových HP LaserJetů prosazuji včetně interních JetDirectů, s těmi mám zatím dobré zkušenosti u HP ColorLaserJet 3800 a 5550 a kupodivu i HP LaserJet 2015DN. Kupodivu, dokupování nových interních JetDirectů 625N do starších tiskáren mne trošku zklamalo, má to své mouchy (i s nejnovějším firmwarem) - u HP CLJ 8500 neukazuje status a množství toneru, u HP LJ 2300 tomu po pár dnech provozu přestane fungovat web rozhraní, vlastní tisk jinak vcelku bez problémů.
arwen

#6 Příspěvek od arwen »

bezi rok bez akychkolvek zásahov (az na obcasne mazanie tlacovych uloh omylom zadanych)

siet je 100 Mb, na baze windowsu, tlaciaren ani printserver nema UPS su napajane priamo zo siete
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“