Printserver pro HP DeskJet 9300
Moderátor: Moderátoři
Printserver pro HP DeskJet 9300
Potřebuju tip na nějaký printserver, u kterého je provozem otestováno, že funguje s uvedenou tiskárnou spolehlivě, velice se s ní potýkám.
Zatím jsem zkoušel AXIS 5550 a REPOTEC RP-2801 a ani jeden se neosvědčil. První bylo nutné tak jednou týdně restartovat, protože úloha z Novell NDPS gatewaye se zasekla, druhý pro změnu asi po týdnu přestal zcela komunikovat po síti, nyní čekám, až jej odpovědný člověk vypne a zapne, aby to zas ožilo. Už začínám podezřívat samotnou tiskárnu nebo UTP připojení.
Firma co to tu instalovala z něj měla trochu strach, že prý HP s jinými servery než zase HP mívá dost problémy, ale rozdíl v ceně vedl k tomu že zkusíme a uvidíme. A zařízení se osvědčilo.
Mám tu v síti několik desítek tiskáren, spousta jich je v komunikaci s printservery dlouhodobě téměř bezproblémových, u některých se muselo v počátcích hodně experimentovat s verzí firmwaru printserveru, nastavením a případně měnit typ printserveru, resp. výrobce. Nejvíc se tu trápím s ojedinělými DeskJety. A pak ty nejrůznější kopírkotiskárny, byť s vestavěným síťovým rozhraním, ty také nebývají v síťové komunikaci nijak spolehlivé.
Nákup nových HP LaserJetů prosazuji včetně interních JetDirectů, s těmi mám zatím dobré zkušenosti u HP ColorLaserJet 3800 a 5550 a kupodivu i HP LaserJet 2015DN. Kupodivu, dokupování nových interních JetDirectů 625N do starších tiskáren mne trošku zklamalo, má to své mouchy (i s nejnovějším firmwarem) - u HP CLJ 8500 neukazuje status a množství toneru, u HP LJ 2300 tomu po pár dnech provozu přestane fungovat web rozhraní, vlastní tisk jinak vcelku bez problémů.
-
arwen