Závada PC monitoru Hyundai V770
Moderátor: Moderátoři
- Jeejda_teda_puvodne
Omluvte proto, prosím, reakce na něj, teď se můžou jevit jako nelogické, ale v původním kontextu měly smysl. A často se dá odhadnout i, o čem asi ten smazaný příspěvek byl...
Aby toho nebylo dost, připomínám, že těch příspěvků bez obsahu nám tu Jeejda nechal dost přes tisícovku. Už je po něm třetí den odstraňuji a pořád váhám, jestli tu některé prázdné nenechat pro výstrahu.
Nebo zakážeme editovat příspěvky starší 6 dnů, ať si každý napřed rozmyslí, co sem napsat?...
Hill
By comparison, Sharp’s 5.5-inch IGZO LCD display with a 4K resolution of 2,160-by-3,840 pixels at a whopping 806 PPI is currently the world’s highest-density display.
Uz len tvoje vyjadrenie, ze na LCD obraz uplne nepohasne, ale vidis to, je jasny dokaz toho, ze nemas ani sajnu, ako funguje
No naspat k Hyundai: prekvapivo su vsetky elyty dobre (ESR), dokonca aj obhoreny CH28 (ten ale vymenim). Spalene QH15, QH16 (C945), QH11, QH12 (IRF630B). Tie spinaju kondenzatory (tie su OK) 270nF a 580nF pre rozne frekvencie. Spina sa to z procesora, jeho vystupy nastastie nie su prerazene.
Dalej som nasiel brutalny studenak na DH12 (samotna dvojdioda vyzera byt OK) - to by vysvetlovalo nefunkcnost korekcie podusky.
Spalene su FETy (QH11, QH12), ktore spinaju kondenzatory S-korekcii a ich budiace tranzistory (QH15, QH16).
Servisny manual:
http://elektrotanya.com/hyundai_v773_fc ... nload.html
V prilohe cast schemy, zlozena z dvoch stran servisneho manualu a upravena.
- Přílohy
-
v773.png- (150.56 KiB) Staženo 112 x
Jak jsem psal, sr*la mně ta neustálá "sborka a rozborka" - i sezhora je k tomu přístup jak k penězům . . .
QH15, QH16 (C945)
CH36 (33n)
CH28, CH30 (1uF/50V)
DH16, DH17 (1N4007)