plynový kotel Dakon DUA 24 RT
Moderátor: Moderátoři
- centauri73
plynový kotel Dakon DUA 24 RT
V návode píšu či nedošlo k prehodeniu fázy a nuláku (stará rozvodka)... aj keď sa mi to zdá nezmyselné...
návod-strana19 poruchy http://www.dakon.cz/wp-content/uploads/ ... talaci.pdf
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Skoro bych řekl, že jakákoliv automatika Honeywell, kde je hlídání plamene ionizační elektrodou. Stejný problém byl už na maďarských kotlech ETI z konce 80. let.Michal22 píše:Přehození fáze s nulákem nevadí asi jen u některých kotlů, ale asi u všech, kde je automatika Honeywell v růžovo-šedé krabičce.
pajap píše:15 - 20mA se mi zdá hodně, nemělo to být 15 - 20 µA ?
Ale ano, máš pravdu! Už jsem se opravil
TAKJAN píše:To jsem jelen, mně funguje kotel cca 10 let a na elektrody nikdo nešáhnul.
Buď rád, taky dost dobře nechápu, proč by ten povlak měl mít vliv na funkci. Stejný kotel má švagrová a tam jsem se s tím setkal poprvé. Kamarád, už nevím co má za kotel, přinesl elektrodu zahnutou jako hokejku, kterou mu servisák měnil jako vadnou. Když jsme ji přeleštili pětistovkou smirkem, namontoval ji zpět a funguje od minulého jara a vyměněnou si uložil do rezervy. Takže elektrody nejsou v kotli na věčnost.