Pulzní zdroj k zesilovači

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Ak to niekto ma neodpalene, tak sa typy a hodnoty suciastok zistit daju. Alebo kupit druhy rovnaky kus.
Duvsan

#17 Příspěvek od Duvsan »

Skúsil by som si podľa dosky nakresliť schému a ak by som sa nikam nedostal, tak by som proste zmastil s UC3843 alebo s TDA4605. Úlohu by zastal.
pterodaktyl

#18 Příspěvek od pterodaktyl »

Ahoj tak jsem přečetl pozorně všechny vaše názory a je tam spousta pravdy. Výrobce modulu mi odpověděl že mi ho neprodá protože chci jen jeden a dodávají pouze výrobcům. Ten datashet jsem si taky už stáhnul jen mi bylo divný to nepětí když kondy jsou jen na 50V tak mi to přišlo dost našponovaný. No a to postavit si zdroj nový podle sebe a normálně opravitelný to mě právě napadlo. Jako já do těch zdrojů pravda moc nevidím a kamarád který se opravami živí je sice dovede opravit ale nechce se mu moc do návrhu. Je pravda že trafo je základ a to tam je. Tak jen pro jistotu a můj klid o výkendu zkusíme jestli jede konec a pokud to bude hrát tak bych vás moudré muže moc poprosil jestli byste mi nenahodili nějaký schéma nebo cokoli by mi pomohlo to postavit. Jako čas neřeším hrát na co mám. Měl to být zesilovač do komba aby to nebylo tak těžký. Jen jsem si myslel že to mají dělaný tak nějak normálně a opravitelně a že na to najdu na netu schéma. Tady jsem spíš hledal radu jak ten zdroj nahradit nějak bezbolestně. Jako furt lepší pěťo za součástky jak čtyři litry za bazar z USA. V každým případě díky za názory a jestli máte někdo něco odzkoušeného co by mohlo fungovat tak mi napište a děkuji.
Sendyx

#19 Příspěvek od Sendyx »

Na ebay se tyto moduly občas koupit dají, taky by to mělo být dostupné přes Eden electronic.

Jestli řešíš kombo, tak tam snad máš místa dost a můžeš s trochou dobré vůl instalovat třeba mimo šasi elektroniky nějaký IP20 průmyslový zdroj.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Zaky

#20 Příspěvek od Zaky »

Vždyť ten zdroj má asi tak 40 součástek, to je fakt takový problém vzít papír a tužku, nakreslit schéma a opravit ho? Ani DPS nevypadá poškozený. Ze schématu dost pravděpodobně vyplyne i funkce té šestinohé obtížně identifikovatelné obludky a třeba bude i v pořádku. Spínaných zdrojů jsem už opravil desítky a pouze třikrát jsem do toho bastlil jiný řídící IO a vždy to bylo mnohem pracnější, než zdroj opravit v původním provedení. Dělal jsem to jedině proto, že originál IO nešel sehnat nebo stál nesmyslné peníze. Takže za mě buď použít nějaký průmyslový modul, to je asi nejsnazší a nebo zdroj opravit. Stavět jiný chce trochu vyšší znalosti.
Sendyx

#21 Příspěvek od Sendyx »

Tohle je starší a slabší řada, to by stálo za rozkreslení. U 500 a 1000 modelů ta šance na opravu klesá.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Zaky

#22 Příspěvek od Zaky »

Tady vidíš hodnoty těch shořelých smd odporů: http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=133033
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Habesan »

To by nám mohl Jirka (pterodaktyl) změřit jakou kapacitu má ten kondík, co vystřelil tomu dánovi a jestli ty diody co k němu vedou jsou zenerky.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Zaky

#24 Příspěvek od Zaky »

To nejsou diody, ale tři rezistory paralelně coby snímací odpor proudu v source fetu a tazatel je má zjevně rozstřelné, takže bude luštit proužky z obrázku. To je klasický případ havárie zdroje, kdy fet sepnul tak nějak příliš dlouze :-) Odpory v source odejdou, fet se prorazí na gate a odstřelí řídící io, což odnese pár součástek mezi fetem a io. Příčina může být ve ztrátě kapacity elytů kolem io.
Naposledy upravil(a) Zaky dne 13 úno 2016, 00:36, celkem upraveno 1 x.
Duvsan

#25 Příspěvek od Duvsan »

Nebude lepšie, keď sa niekto podujme na opravu?
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#26 Příspěvek od PeteBurns »

Ides na to? ;)
KUBO

#27 Příspěvek od KUBO »

Skús podľa http://remont-aud.net/ic_power/ identifikovať IO v zdroji a podľa jeho datasheetu identifikovať zhorené súčiastky.

Edit: Tak nejako som prehliadol, že obvod ste už identifikovali(NCP1203D6). Tak si stiahnite datasheet a postupujte podľa doporučeného zapojenia. Nebudú tam veľké rozdiely.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Odpovědět

Zpět na „Poradna“