DPA 223 pálí koncové tranzistory
Moderátor: Moderátoři
Tady jsou osazeny typy 2SA1208 a 2SC2910,ty jsem koupil od jednoho člena hifi slovanetu už párované.Nyní jsem je našel na ebay ale četl jsem že se dělají padělky tak jsem je koupil od někoho z UK a ne z Číny (snad budou v pořádku) Problém bude s párováním za prvé nevím jak se to dělá a za druhé stejně není z čeho vybírat koupil jsem 2x2 kusy.
Bude nějaký problém když nebudou párované?
Jestli to bude mít vliv na zvuk nebo se může při vyšším výkonu něco pokazit?
- Přílohy
-
tran.jpg- (200.77 KiB) Staženo 153 x
- Přílohy
-
traf.jpg- (205.4 KiB) Staženo 129 x
Sice už se mi rozsvítí aspoň jedna LED dioda (D6) ale žárovky (místo pojistek) jdou za chvíly do plného jasu.Zatím vůbec nevím kde hledat chybu budu muset znovu porovnávat funkční kanál s nefunkční a měřit rozdíly.
Nyní když zes připojím na to malé trafíčko tak obě žárovky jdou doplného jasu a nerozsvítí se ani jedna LED dioda.
Porovnával jsem ohmetrem ty vyměněné trandy Q13 Q19 a jsou tam jiné hodnoty,je možné že by hned odešly i na tak nízké napětí a přes žárovky za tak krátkou dobu?
Už si s tím nevím rady.
Nebude tam žádný velký problém.
Žárovky jsou dobré, ale lepší je vzít dva zdroje, nastavit proudové omezení na třeba 200mA, nemůže se nic prorazit.
Jestli je to konstrukce od nova, zkontroluj, jestli někde není šlus, nebo něco odpojeného, případně nějaký odpor nesprávně osazený, nebo přehozené piny tranzistoru, zaměněná vodivost tranzistoru a tak . . .
Píšeš o přerušeném odporu, to je vážná věc, nevím kde je zapojený, to by hodně napovědělo. . . .
Koncové tranzistory naprázdno topí když nefunguje správně škrtič. Můžou taky hřát když konec kmitá, ale to by i přes to hrál.