Porucha pračky LG F1056QDP Direct Drive
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
DSC04875_4.jpg- (212.76 KiB) Staženo 463 x
- tatramacek
- tatramacek
http://www.controlengcesko.com/hlavni-m ... i-magnety/
BOBOBO píše:Ale zrovna u Tebe bych tyto věty nečekal . Kurvítka jsou stejně známý pojem jako kvalitní elektronika . Musí to vyjít celkově méně draze vyrobit . Již ze zásady množství dílů stejné kvality musí pro spolehlivost vyjít hůř .
No, to máš těžký. Nebudu schovávat můj názor na to, že u této pračky někdo musel ušetřit a případné kurvítko bude odhaleno dříve než dojde i u nás k nákupu nové technologie. Takže dojde postupně i k selekci výrobců, od kterých se hodí případně nakupovat s nejmenšími nebo aspoň známými problémy.
A já doufám, že naše pračka nám jestě pár roků vydrží než ji zase rozdělám a opět vyměním ložiska s V kroužky v ceně 3 stovek celkem.
Největší kurvítko DirectDrive praček spočívá v tom, že v jejich střídači nejsou použity tranzistory v masově dostupných pouzdrech (TO-220), ale moduly se spoustou nožiček, co se špatně shání.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- Artaban001
Habesan píše:Tak je měň preventivně...
Ne, já ty ložiska měním až začnou být hlučná. To je stadium, kdy je vše v pořádku, ale při ždímání se projevuje hluk od nich. Nic jiného se neděje. Už jsem je měnil 3x, po 6-7 letech. Na podzim naposledy, což znamená další výměnu v roce 2021. Je to taková divná pračka s horním plněním od divného výrobce (Siemens) a bude asi fungovat dokud ji fakt nevyhodíme.