Porucha pračky LG F1056QDP Direct Drive

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Petrmu

#16 Příspěvek od Petrmu »

pohled na elektroniku - je vidět poměrě masivní chladič inventoru motoru
Přílohy
DSC04875_4.jpg
(212.76 KiB) Staženo 463 x
tatramacek

#17 Příspěvek od tatramacek »

tak to je opravdu zajímavé - prosím Tě z jakého materiálu je ten střed toho rotoru - ten tisícihran - vypadá to jako z nejakyho plastu
Petrmu

#18 Příspěvek od Petrmu »

Je to nějaký plast podobný polyamidu, bude to mít funkci tlumiče hluku a vibrací, při chodu tem motor vydává takový vrnivý zvuk, myslím že bez toho plastového mezikusu by se to v tom hrnci ozývalo daleko víc.
tatramacek

#19 Příspěvek od tatramacek »

no to ti věřím,zajímalo by mne jaký proud ten motor bere při praní
Otaznik

#20 Příspěvek od Otaznik »

"Společnost Bosch Rexroth uvádí příklad OEM konstrukce, která umožňovala pouze částečné vložení statoru do otvoru stroje. Bez kapalného chlazení vyšší tepelná roztažnost na straně statoru způsobila prasknutí vinutí."

http://www.controlengcesko.com/hlavni-m ... i-magnety/
Standa99

#21 Příspěvek od Standa99 »

Tady se nad tím cirus rozplýval a já se už po LG díval, asi rychle couvnu.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
p32

#22 Příspěvek od p32 »

V každém případě jde technologie dopředu. Takže je dobré zkoumat, které jsou a jak moc spolehlivé, aby až přijde čas, tak jsme byli v "obraze".
Mě to zajímá hlavně proto, že se jeden dozví, co se kazí a taky proč.
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Ale zrovna u Tebe bych tyto věty nečekal . Kurvítka jsou stejně známý pojem jako kvalitní elektronika . Musí to vyjít celkově méně draze vyrobit . Již ze zásady množství dílů stejné kvality musí pro spolehlivost vyjít hůř .
Hydrawerk

#24 Příspěvek od Hydrawerk »

heldybeldy píše:http://www.ukwhitegoods.co.uk/help/buying-advice/washing-machine/3378-direct-drive-versus-indirect-drive-washing-machines
p32

#25 Příspěvek od p32 »

BOBOBO píše:Ale zrovna u Tebe bych tyto věty nečekal . Kurvítka jsou stejně známý pojem jako kvalitní elektronika . Musí to vyjít celkově méně draze vyrobit . Již ze zásady množství dílů stejné kvality musí pro spolehlivost vyjít hůř .

No, to máš těžký. Nebudu schovávat můj názor na to, že u této pračky někdo musel ušetřit a případné kurvítko bude odhaleno dříve než dojde i u nás k nákupu nové technologie. Takže dojde postupně i k selekci výrobců, od kterých se hodí případně nakupovat s nejmenšími nebo aspoň známými problémy.
A já doufám, že naše pračka nám jestě pár roků vydrží než ji zase rozdělám a opět vyměním ložiska s V kroužky v ceně 3 stovek celkem. :wink:
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Habesan »

Tak je měň preventivně...

Největší kurvítko DirectDrive praček spočívá v tom, že v jejich střídači nejsou použity tranzistory v masově dostupných pouzdrech (TO-220), ale moduly se spoustou nožiček, co se špatně shání.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Artaban001

#27 Příspěvek od Artaban001 »

Však to je účel, aby se prodal drahý speciální náhradní díl jen od nich, než to, aby jsi si sám doma letoval IRFka.. Tahle praxe se už děje pěkně dlouho. když jsem dělal u něčeho podobnýho, bylo nám zakázáno tyto moduly opravovat. Musely se měnit.
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

A to je to kapitalistický svinstvo .
p32

#29 Příspěvek od p32 »

Habesan píše:Tak je měň preventivně...

Ne, já ty ložiska měním až začnou být hlučná. To je stadium, kdy je vše v pořádku, ale při ždímání se projevuje hluk od nich. Nic jiného se neděje. Už jsem je měnil 3x, po 6-7 letech. Na podzim naposledy, což znamená další výměnu v roce 2021. Je to taková divná pračka s horním plněním od divného výrobce (Siemens) a bude asi fungovat dokud ji fakt nevyhodíme. :lol:
bu2520

#30 Příspěvek od bu2520 »

jde také o to kolik opravářů bílé techniky rozumí elektronice a kolik jich vůbec vezme páječku a zaletuje studeňáky o výměně součástek nemluvě. No a jak bude stoupat mzda opraváři zkrachují. Protože kdo by dal za opravu skoro polovinu ceny pračky (byť po opravě vydrží dalších 10let) když si za třetinu platu koupí novou která jistě vydrží alespoň dva roky.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“