Jak na automatické spouštění odsávání v dílně?
Moderátor: Moderátoři
Jak na automatické spouštění odsávání v dílně?
Zjistil jsem, že se prodává samostatná jednotka řízení rozběhu odsávání:
http://cz.feldershop.com/cs/Standardn-o ... s-v-n.html
To by společně se snímacími cívkami bylo přesně to co potřebuji. Jednotka ovládá zapínání odsavače přes stykač odsavače, který zřejmě ve spínači TRIPUS 20P1105 není. Jaký použít a jaké by bylo celkové zapojení?
Představuji si, že to bude všechno v jedné el. krabici opatřené patřičnými zásuvkami.
Děkuji za odpovědi.
Vláďa
Zapojení rozvaděče a rozmístění zásuvek přikládám do přílohy dwg. Výhodou je, že z každé zásuvky vede samostatný kabel až do rozvaděče (kromě zásuvek označené hvězdičkou). Případně lze přidělat další samostatný kabel, neboť zásuvky Z1 na stroje napojené na odsávání i samotné odsávání jsou na straně zdi kde je rozvaděč (stačilo by provrtat díru od rozvaděče dovnitř dílny).
Díval jsem se na spínač odsávání a uvnitř je relé - viz. foto. Musel bych tedy odsávání napojit ještě jednou napřímo přes stykač v rozvaděči a nebo sepínat relé ve spínači.
Nakreslil byste mi to někdo v autocadu do toho dwg souboru co jsem poslal?
- Přílohy
-
elektro(prepsat_koncovku_na_dwg).jpg- (122.59 KiB) Staženo 5074 x
-
P1230421.JPG- (116.96 KiB) Staženo 128 x
Na Z1 (jsou to dvojzásuvky) mám ještě zapojené lampičky, ale to bych mohl přepojit na Z2.
Upozorňuji, že výhodou je, že z každé zásuvky Z1 je veden samostatný kabel až do rozvaděče a tam je to spojené jako okruh na jeden jistič.
FA1 je stávající proudový chránič. Za ním se měří proud pro stroje pomocí proudového relé KF1 (PRI-52 Elko-EP). Vzhledem k tomu, že máš jednotlivé zásuvky tažené samostatně, doporučuji přepojit vývody k zásuvkám tímto způsovem aby ostatní spotřebiče na vývodu Z1 neovlivňovaly měření proudu. Zapomněl jsem se zeptat na výkony jednotlivých strojů. Maximální trvalý proud přes KF1 je 25 A. Pokud by při současném chodu strojů byla tato hodnota překročena, je potřeba KF1 připojit přes proudový transformátor. V pravé části je zapojení ovládacích obvodů pro spínání VZT. Přepínač S1 umožňuje trvalé zapnutí, vypnutí nebo aut. provoz (zapínání VZT od zapnutí stroje) KT1 je časové relé s funkci delay-OFF (CRM-81J Elko EP), zajišťuje zpožděné vypnutí VZT po vypnutí stroje. KM1 je stávající stykač, který zapíná VZT.
Hodně štěstí
- Přílohy
-
vzt10001.zip- (172.39 KiB) Staženo 255 x