Náhrada LCD displeje za OLED
Moderátor: Moderátoři
Náhrada LCD displeje za OLED
http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm
Vše fungovalo ale po nějaké době (den dva) mi začal displej pomalu blbnout, ukazoval z části nesmysly až odešel úplně a ani se nerozsvítí, s LCD funguje multimetr normálně.
Další OLED displej jsem měl zapojeny v nepajivem poli jen s procesorem a hrál jsem si s displejem, měl jsem to napojené na programátor a zobrazoval jsem na něm nějaké věci a nesmysly, že začátku to fungovalo krásně, ale asi po cca 15tem přeprogramovani mi zase začal displej blbnout a z části ukazovat nesmysly a opět s normálním LCD to fungovalo naprosto v pořádku, Nevíte čím by to mohlo být? To jsou ty OLED tak nespolehlivé, nebo jsem je nějakým způsobem musel zničit já? Nemáte někdo podobné zkušenosti?
Displej jsem objednával tady tenhle http://www.soselectronic.cz/?str=371&artnum=161186&name=winstar-weh001602alpp5n00001#tabs-2
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Edit: Vzpomněl jsem si že v zapojení v nepajivem poli jsme měl pin 3 v luftě, takže v tom taky problém nebude, něco málo jsem hledal a četl, někdo říká že není řadič ws0010 kompatibilní s HDD4770, i když mě to chvíli fungovalo, tak mě napadá jestli není třeba jiné časování pro oled displej smrtící?
Také je potřeba počítat s dobrým resetem řadiče displeje, pokud napětí nespadne na nulu, a nebo nabíhá pomalu, tak se řadič nezresetuje dobře a pak se tváří, jako že je po něm. Ze začátku mne také mátlo to, že na rozdíl od LCD modulu se na OLED po připojení napájení nerozsvítí "obdélníčky" v horním řádku.
Po všech těchto peripetiích mi OLED funguje dobře a dělá mi radost v měřáku v laboratorním zdroji.
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
reset_proc.png- (2.56 KiB) Staženo 107 x
zakoupil jsem OLED displeje WEH001602ALPP5N00001 u ECOMu a porovnal jsem konfigurace řadiče u zakoupených displejů s článkem zde. Vypadá to, že se jedná o konfig. paralelní Motorola 6800 - viz. foto níže. Jen propojka "JCS" není použita vůbec. Další poměrně zajímavé info je např. zde. Zkoušel je již někdo?? Došel někdo dál při zkouškách?
Viz. taktéž vlákno na EB zde.
- Přílohy
-
Detail konfigurace zakoupeného OLED.jpg- (95.07 KiB) Staženo 92 x
-
konfigurace OLED.jpg- (101.93 KiB) Staženo 79 x