Opět časomíra - snímání výstřelu z pistole
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Opět časomíra - snímání výstřelu z pistole
Jenom bym mě zajímalo, jestli jste někdo zkoušel snímat výstřel ze startovní pistole a jestli se spíš přikláníte k tomu snímat to akusticky nebo např. otřesovým čidlem přidělaným k pistoli ?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem uvažoval , že zkusíme >>toto čidlo<<, ovšem obyčejný piezo přilepený/přidržený/přišroubovaný na pažbu svoji práci udělá možná taky a za desetinovou cenu...
Se vzdáleností ke startujícím si hlavu zas tolik nelam - starér stojí hned vedle nich a vzdálenost k prvnímu je kratší než mezi prvním a posledním - takže stejně nikdy nedostanou ideální podmínky.
Nevím co přesně po tobě chtějí ale pár postřehů z vlastní zkušenosti:
odděl terče a udělej i mezičas prvního terče - uvidíš že to časem budou požadovat
terče připrav na to aby jsi jich mohl spojovat více paralalně - pro více stavů při soutěžích.
rovnou se připrav na možnost zobrazovat čas časoměřiči a případně i na tabuli pro diváky
pokud to stavíš s PICem, tak se připrav se to bude časem ovládat a vyhodnocovat počítačem
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jedna věc navíc, co jsem nikde neviděl a co chtějí, je snímání "ulitýho" startu laserovou závorou - uvidíme, jak se to bude chovat v praxi. Sluníčko je mizera.
Hlavně je to jen pro tréningový účely, každý čidlo tam vnáší chybu kolem 5-10ms.
Pozn. Jak můžu napsat SI s tvrdým Y a nevšimnout si toho, to už vážně asi blbnu...
nxn píše:Když už jste u toho snímání zvuku....tak jak takhle pískaj elity trafa a podobně napadlo mě udělat si indikátor úrovně zvuku...akorát se v F moc nevyznám na který frekvenci pískaj elity a podobný věcimyslel jsem signál z mikrofonu zesílit operákem a dát tam pásmovou propust....
Moc jsem to nepochopil. Že by pískaly elyty, o tom nevím, a trafa mohou pískat vlivem magnetostrikce na té frekvenci, které spínají (event. na polovičním subharmonickém kmitočtu- problém pískajících monitorů).