Adapter SATA-IDE AK92 nedetekuje hdd

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
spratek
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od spratek »

Zdravím,
dnes mi stejné zařízení došlo poštou. Po zapojení do PC samozřejmě nefungovalo. Po zhlédnutí tohoto příspěvku jsem propadl lehké depresi, ale pak jsem si všiml, že u konektoru SATA je malé sotva postřehnutelné kápnutí cínu , které tam očividně neměl co dělat a zkratovalo několik drah, špendlíkem jsem ho odstranil a pak jsem preventivně očistil všechny drány na tištáku od všech sraček co na té desce ulpěly a světe div se, po zapojení se moje CD mechanika rozjela jako by se nechumelilo.
soucek

#17 Příspěvek od soucek »

Kdysi jsem taky takovou redukci měl a nefungovala. Bylo mi řečeno, že její funkce je opačná. Tedy IDE konektor příjde zapojit do základní desky a konektor S-ATA přes kabel do harddisku. V podstatě je to pro staré desky s IDE rozhraním, když k nim potřebujeme připojit S-ATA disk.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Existuju dva druhy redukcii (SATA zariadenie na IDE radic alebo IDE zariadenie na SATA radic), pripadne niektore sa daju dokonca prepinat do oboch modov. Predajcovia v tom maju obcas bordel a popis nesedi so skutocnostou...
Temnenebe

#19 Příspěvek od Temnenebe »

Tak tuhle redukci tady také někde mám, bohužel to nechodilo. Úplně stejný problém..., HDD se nedetekoval. Někde mám ještě jednu redukci, ta se ale zapojí do PCI slotu a ta chodila perfektně. Někde ji mám ve skříni a již ji nepotřebuji. Za poštovné mohu nabídnout.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“