Tablet - flex kabel

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zak1n

Tablet - flex kabel

#1 Příspěvek od zak1n »

Zdravím, podařila se mi při výměně skla taková věc - roztrhnout flex kabel vedoucí k ovládání tabletu a potřeboval bych to opravit. http://postimg.org/image/9l88r3evz/

Ta koncovka co se zasouvá do desky má na šířku 5mm a moje představa byla že bych si sehnal flex se stejnou koncofkou a jenom ho připájel na tu desku. Jenže kde takový flex sehnat ? Našel jsem jenom samé širší jak 5mm
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Asi jedině sehnat jiný tablet s rozbitým displejem, jako samostatný díl flex nejspíš neseženeš. Nebo pokud to zvládneš, naletuj místo flexu slabé dráty, vím, není to snadné, ale je to taky možnost.
robo

#3 Příspěvek od robo »

Pokud souhlasi lom tak ocistit obe strany kontaktu, prilozit k sobe a ze spodu podlepit, zpevnit. Pokud bude dobry cin a nejaky tavidlo tak to pujde propojit i pajkou. Pripadne pouzit cin s nizsi teplotou.
satam

#4 Příspěvek od satam »

Myslím, že na tom obrázku kus kabelu chybí, takže ten poškozený bude asi neopravitelný.
O jaký tablet se jedná? Na netu je dost flex kabelů jako náhradní díly. Pro konkrétní tablet by se hledalo líp.
A nějak mi nesedí rozměry. Podle velikosti dírek v DPS a velikosti písma soudím, že ten kabel bude o něco širší, než 5mm. Ale můžu se plést, foto zkreslí....
p32

#5 Příspěvek od p32 »

zak1n píše: Jenže kde takový flex sehnat ? Našel jsem jenom samé širší jak 5mm

Kdekoliv, např. na Aukru. Jestli chceš něco po nás, tak udej typ tabletu, na hádání máme Sportku.
zak1n

#6 Příspěvek od zak1n »

Jedná se o tablet prestigio PMP5097CPRO - ano teď všichni že to je krám apod. ale já ho potřebuji na excel a díky 2 baterkám uvnitř vydrží opravdu dlouho. Už jsem psal na lidi co je servisují a že se mi podívají, ale není to jistota. Moje představa nebylo nic opravovat - ježiš to jsem si užil na minulém tablety když se prodřel flex od displaye.
piny jsou stejně od sebe vzdálené, stejně široké jen je problém, že ten flex má na šířku jenom 5mm - našel jsem nejmenší zatím jenom 10mm. ¨

A ještě dodávám že kus chybí - to je ta moje zbrklost že si nikdy nic nedám pořádně dohromady a potom se v tom rýpu ale musím mít všechno volné :D
satam

#7 Příspěvek od satam »

Tak jsem leccos projel a asi jsi udělal nejlepší, co jsi mohl - lidi, co to servisují. Chtěl jsem Ti ještě poradit Android Fórum, ale vidím, že jsi tam už byl, i když s jiným problémem a jelikož je tam dost mrtvo, asi se Ti tam nechce. Ani se Ti nedivím.
Ještě zkus zjistit, jak se ten tišťák s tím kablíkem oficiálně jmenuje jako součástka, mohlo by to pomoci při hledání. Jinak jako Flex Kabel to snad na Googlu ani neexistuje.
zak1n

#8 Příspěvek od zak1n »

máš pravdu, ono jediné co se dá sehnat jako náhradní díl z číny tak to je lcd display a to dotykové sklo. Nic jinčího ač jsem hledal jsem nic nenašel. Ono snad se někdo najde kdo to bude mít. A po zadání těch kodů to nic nenajde.
Mě by stačilo něco jako tohle -
http://www.chp24.com/shop/generatedimgs ... 0/3923.jpg
jen aby to bylo do těch 5mm a mělo to 10 pinů. A třeba někdo tady z fora rozebírá často techniku tak může povědět - jo to jsem viděl např. tam a tam a přidělat ho na tlačítka už není problém
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Habesan »

Oslov některého číňana, co ty displeje a dotyky prodává, jestli by ti sehnal i tohle.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“