Nabízím 4-místné elektromechanické počítadlo

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Cowley

Nabízím 4-místné elektromechanické počítadlo

#1 Příspěvek od Cowley »

Nabízím 4-místné elektromechanické počítadlo.

Stav: Demontovaná, přezkoušená a funkční.

Možnost mechanického externího nulování NENÍ možná.
Po sejmutí krytu je možné mechanické pohybování pouze s poslední číslicí oběma směry a nastavení nové požadované hodnoty.

Vnější rozměry: 27 x 22 x 60 mm (š x v x hl),
hloubka včetně montážního šroubu M4 a přívodů k cívce je 73mm.

Rozměr okénka displeje: 17 x 5 mm (š x v)
Barva číslic: bílé na černém podkladu
Napětí cívky: 12V= / 8mA
Materiál vnějšího krytu: plech
Materiál krytu průzoru číselníku: slída
Pracovní poloha počítadla: libovolná

Při přivedení napětí uvede mechanismus ozubené kolo poslední číslice do "mezipolohy" a natáhne pružinku. Po odpojení napětí rohatka mechanismu s pružinkou dokončí přestavení mechanismu na další číslici.

K dispozici 20ks těchto počítadel, osobní odběr v Praze nebo po dohodě možnost zaslání poštou.
Cena bez poštovného:
1 ks = 120,-Kč
3 ks = 330,-Kč
5 ks = 500,-Kč
Přílohy
pocitadlo_detail.JPG
(63.87 KiB) Staženo 144 x
pocitadla_celek.JPG
(83.77 KiB) Staženo 135 x
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Padla na mě trocha nostalgie :-) Když jsem chodil na ZŠ, ubastlil jsem s těmito počítadly počítání ujetých kol k autodráze. Autíčko vodícím nosem spínalo mechanický kontakt a ten dostával při nájezdu vždycky slušnou ránu. Docela to kupodivu fungovalo, ale absence nulování vedla k potřebě zapisovat stavy vždy před startem na kus papíru. Autodráhu mám ještě na půdě, až potomek trochu doroste, bude důvod ji oprášit a třeba nahradit počítací mechaniku nějakým sofistikovanějším řešením s MCU. Sorry za off topic :-) Za tu cenu to asi neudáš, ono sofistikovanější řešení s MCU vyjde na podobné peníze, má to dnes tak nějak ± cenu šrotu.
Cowley

#3 Příspěvek od Cowley »

Máš pravdu, ale ne každý dokáže pracovat s MCU, ale impuls si vždy nějak ubastlí. A s cenou je možné vždy něco udělat, nebo to za něco směnit :)

Retro se vrací :)
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Kdyby to mělo nulování, tak bych třeba i věděl- strýc má několik lisů, kde se čítá počet zdvihů. Ale když bude potřebovat napočítat 3448 zdvihů, tak si těžko někam bude zapisovat předešlý stav.
Jedno počitadlo jsem mu tam zapojoval asi před 10 roky, je šestimístné, ale hlavně má vedle kotoučků plastovou stoličku, která odsune pohon a přes výstupky nastaví kotoučka na nulu...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
MetalGod

#5 Příspěvek od MetalGod »

Na co MCU, kdyz staci treba ctverice 7490, ctverice 7447 a ctverice sedmisegmentovejch LED displeju?
Je to sice co do zapojeni trochu slozitejsi, ale zase netreba se zabejvat na tak primitivni aplikaci softwarem. Uziti MCU bych si predstavoval v aplikacich alespon o rad slozitejsich. A krom toho, leckdo ma doma spis hromadu TTL nebo CMOS brouku, jez potrebuje zuzitkovat, nez SW & HW na programovani MCU.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Cowley

#6 Příspěvek od Cowley »

To se nam ta diskuse krasne zase odchyluje od tematu :)

Jeden OT vedle druheho...

Kde jsem mohl, tam jsem si je uz namontoval, pocitaji mi cykly a opotrebeni u zavor, pocet poplachu na vybranych ustrednach EPS i EZS. Nikde tady neni nutne pocitadlo nulovat, pocitaji porad pryc a rozdil si clovek zpracovava sam nekde ve statistice. :)

A hlavne, nepotrebuji trvale napajeni pro "pamet a zobrazeni namerenych hodnot". :)
Naposledy upravil(a) Cowley dne 27 bře 2016, 12:01, celkem upraveno 1 x.
oravan

#7 Příspěvek od oravan »

z čoho to je z ústredne lebo sú aj na 60V,24V, a videl som aj 12V
Cowley

#8 Příspěvek od Cowley »

oravan píše:z čoho to je...

Ani nevim, tipoval bych na nejakou telefonni ustrednu. Jsou ale na 12V.
Cowley

#9 Příspěvek od Cowley »

Stále aktuální nabídka :)
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“