Elektronická pojistka DC motorku (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Nasypali jsme tu hrst nápadů a omezení. Jestli to chce někdo řešit nějakou MCU a softwarově, a zvládne to, proč ne? Na mě neberte ohled, já jsem jen nahodil hardwarové řešení. Nemusím mít procesor i ve lžíci, abych se nadlábl.
Ovšem s procesorem by tam šly dokomponovat i nějaké zbytné funkce, například otevření okna na jedno ťuknutí a jeho zavření držením, případně (pomocí dalších dvou relé) zavření jednoho okna, pak druhého, a následné odpojení celého kontroléru po zamčení auta atd...
Škoda, že ten senzor nemá analogový výstup, usnadnilo by to nastavení správné citlivosti. MH1SS1 má rozhodovací úroveň někde mezi 30 a 80 mT, co kus, to originál, snad jen magnetická hystereze ±1,5 mT je kus od kusu poměrně stabilní.
Jenže citlivost na proud se dá nastavovat jen počtem závitů cívky, použitím jádra, magnetického bočníku, případně i bočníku elektrického k cívce. Zkrátka záleží na parametrech cívky a magnetického obvodu.
- Artaban001
A na přimrzlá okna v zimě většinou nestačí ani pohony s kontrolérem od výrobce, často ani klika nepomůže.
Proudovej DC senzor jsem našel tady. Osobně si myslím,že se zde řeší něco,co není třeba,nebo úplně jinak.