subáč

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
saskin

subáč

#1 Příspěvek od saskin »

a viemi niekto poradit zesik (schému) zo subačom ktori by sa kvalitou zvuku čo najviac podobal tím subáčom na domácih kináh ?
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Myslis take umele plastove a duniace basy? :lol:
NEONI

#3 Příspěvek od NEONI »

Domace kino v akej cenovej relacii??? Ak do 4K Sk :lol: tak to vymontuj nejake zastate vodou rozmocene a slnkou popukane repro z televizie z roku 1960 a budes prekvapeny ze to schova cele poj*bane "domace kino"
jef111
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jef111 »

Různých schémat na nf zesilovače se tu už objevilo hafo. Mslím že není potřeba se zabývat tím samým pořád dokola. Podívej se do jiných témat, tam určitě najdeš nejednu inspiraci. A pokud si myslíš že domácí kina (v běžné cenové kategorii) hrají dobře tak radši nic nestavěj protože nevíš co je zvuk.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Honza_dy

#5 Příspěvek od Honza_dy »

jef111 píše:Různých schémat na nf zesilovače se tu už objevilo hafo. Mslím že není potřeba se zabývat tím samým pořád dokola. Podívej se do jiných témat, tam určitě najdeš nejednu inspiraci. A pokud si myslíš že domácí kina (v běžné cenové kategorii) hrají dobře tak radši nic nestavěj protože nevíš co je zvuk.

To: jef111 > Mluvíš mi z duše :agree:

Ale abys neřekl tak si zkus projít tenhle web: http://www.repromania.net/ Možná tam najdeš něco co tě nasměruje ku správnému řešení.
paveltl

#6 Příspěvek od paveltl »

Jef111: Dneska je moderní mít malou a hlavně levnou škatulku co se tváří jako domácí kino a "moc krásně hraje". Lidem co dudc, duc nazývají hudbou, stačí jim MP3 a nikdy neslyšeli nic jinýho (nebo v tom ani nepoznají rozdíl) je zbytečný vysvětlovat co pro tebe znamená kvalitu.

Ale mluvíš mi z duše, než tohle tak raději nic. Mě stál jenom zesík víc než běžná sestava DK. :)
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od forbidden »

paveltl píše:Jef111: Dneska je moderní mít malou a hlavně levnou škatulku co se tváří jako domácí kino a "moc krásně hraje". Lidem co dudc, duc nazývají hudbou, stačí jim MP3 a nikdy neslyšeli nic jinýho (nebo v tom ani nepoznají rozdíl) je zbytečný vysvětlovat co pro tebe znamená kvalitu.

Ale mluvíš mi z duše, než tohle tak raději nic. Mě stál jenom zesík víc než běžná sestava DK. :)

Moderni nemoderni, ja sam jsem rad, ze nepotrebuji/nepoznam zadnou super drahou HiFi aparaturu, sice neposloucham jen techno, obcas taky treba gothic metal, gothic rock, keltsky styl atd... Ale staci mi to vsechno v MP3 na PC pres bedynky za 1000,- + vlastnorucne delanej subwoofer a jsem spokojenej. Nejaky domaci kina, vicekanalovej zvuk mi nic nerika a nepoterbuji to.
Byl jsem v UH v jednom HiFi obchode s poslechovou mistnosti a rozdily ve zvuku aparatur lisicich se radove v nakupni cene jsem neslysel.
Takze asi tak, jsem rad ze jsem "hluchej", usetrim. :wink:
paveltl

#8 Příspěvek od paveltl »

Taky nemám žádnej Hájend, ale normální střední trídu co už za něco stojí.

Třeba by ses hodně divil kdyby sis svou oblíbenou skladbu z Gothic metalu pustil přímo z CD na nějaké slušnější věži. Kolik je v ní zvuků a jak je skoro jiná než to co ti hraje z tý MP3.

A že je dražší bych neřek. Ona totiž vydrží hrát několik destiletí, což se o tý spotřebce ze supermárketů říct rozhodně nedá. Nejstarší radiokazeťák co mám JVC se mnou prošel študáký léta a teď je pár let v dílně a i přes svý úctyhodný stáří hraje líp než novej Thomson co dostala neteř.

Nikomu neberu co si koupí, jen se směju nad tím co všechno se dá prodat.
saskin

re

#9 Příspěvek od saskin »

rnbw píše:Myslis take umele plastove a duniace basy? :lol:

Lenže mne sa na nih páči že dobre vedeia zvíraznit tie najhlbsie tóny ako su napr na rapovýh pesnička alebo DNB
Hop377

#10 Příspěvek od Hop377 »

No to by som chcel vidiet tie najhlbsie tony na domacich kinach :D Asi povazujes za najhlbsie tony frekvencie cca 60-120 Hz :D
Sendyx

#11 Příspěvek od Sendyx »

60 ??? spíš 150 až 200 :flipa:
right13

#12 Příspěvek od right13 »

boze,sak ho nechajte,vidite ze ani pisat nevie:D:D ak chces take perfektne basy,tak chod do supermarketu,zober si dve kartonove krabice od kurciat,zlep ich dokopy,pichni tam uzasny reprak o priemeru 6cm a PMPO 2500W pichni to do tej skatule a napchaj tam trubku z hajzlaku a bude to hrat lepsie ako DK :D
saskin

h

#13 Příspěvek od saskin »

no ja neviem čo sa seci len smejete sak ked ste mudry tak poradzte niečo lebo ja som počul hrat kopu robenýh subačov ale ani jeden nič moc..
Petr603

#14 Příspěvek od Petr603 »

MetalGod

#15 Příspěvek od MetalGod »

Jo, tak to je u mě horší, slyším skoro každý zkreslení, takže fuck off MP3.
A co se tejče těch subwooferů, tak to taky nevidím moc růžově. Dneska se každej snaží kouzlit z malejch repráčků bouřku, ale když to pak slyším, chytá mě nausea. Tak hnusnej umělohmotnej zvuk nemá u mě šanci.
Ale když někdo nerozezná empétrosku od nekomprimovanýho zvuku, tak mu fakt stačí papírová krabice.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“