subáč
Moderátor: Moderátoři
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
jef111 píše:Různých schémat na nf zesilovače se tu už objevilo hafo. Mslím že není potřeba se zabývat tím samým pořád dokola. Podívej se do jiných témat, tam určitě najdeš nejednu inspiraci. A pokud si myslíš že domácí kina (v běžné cenové kategorii) hrají dobře tak radši nic nestavěj protože nevíš co je zvuk.
To: jef111 > Mluvíš mi z duše
Ale abys neřekl tak si zkus projít tenhle web: http://www.repromania.net/ Možná tam najdeš něco co tě nasměruje ku správnému řešení.
Ale mluvíš mi z duše, než tohle tak raději nic. Mě stál jenom zesík víc než běžná sestava DK.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
paveltl píše:Jef111: Dneska je moderní mít malou a hlavně levnou škatulku co se tváří jako domácí kino a "moc krásně hraje". Lidem co dudc, duc nazývají hudbou, stačí jim MP3 a nikdy neslyšeli nic jinýho (nebo v tom ani nepoznají rozdíl) je zbytečný vysvětlovat co pro tebe znamená kvalitu.
Ale mluvíš mi z duše, než tohle tak raději nic. Mě stál jenom zesík víc než běžná sestava DK.
Moderni nemoderni, ja sam jsem rad, ze nepotrebuji/nepoznam zadnou super drahou HiFi aparaturu, sice neposloucham jen techno, obcas taky treba gothic metal, gothic rock, keltsky styl atd... Ale staci mi to vsechno v MP3 na PC pres bedynky za 1000,- + vlastnorucne delanej subwoofer a jsem spokojenej. Nejaky domaci kina, vicekanalovej zvuk mi nic nerika a nepoterbuji to.
Byl jsem v UH v jednom HiFi obchode s poslechovou mistnosti a rozdily ve zvuku aparatur lisicich se radove v nakupni cene jsem neslysel.
Takze asi tak, jsem rad ze jsem "hluchej", usetrim.
Třeba by ses hodně divil kdyby sis svou oblíbenou skladbu z Gothic metalu pustil přímo z CD na nějaké slušnější věži. Kolik je v ní zvuků a jak je skoro jiná než to co ti hraje z tý MP3.
A že je dražší bych neřek. Ona totiž vydrží hrát několik destiletí, což se o tý spotřebce ze supermárketů říct rozhodně nedá. Nejstarší radiokazeťák co mám JVC se mnou prošel študáký léta a teď je pár let v dílně a i přes svý úctyhodný stáří hraje líp než novej Thomson co dostala neteř.
Nikomu neberu co si koupí, jen se směju nad tím co všechno se dá prodat.
A co se tejče těch subwooferů, tak to taky nevidím moc růžově. Dneska se každej snaží kouzlit z malejch repráčků bouřku, ale když to pak slyším, chytá mě nausea. Tak hnusnej umělohmotnej zvuk nemá u mě šanci.
Ale když někdo nerozezná empétrosku od nekomprimovanýho zvuku, tak mu fakt stačí papírová krabice.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill