Nabíjení Lion 7S11P
Moderátor: Moderátoři
Nabíjení Lion 7S11P
Tohle umí Tema 300, kterou sice mám, ale pokud vím, už se nedá nikde sehnat. No a k tomu taky odpovídající síťový zdroj cca 12V/20A.
Díky
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
samponek píše:10A, 20A je už víc, upravil bych už hotový ( spínaný ) zdroj jako zdroj proudu, přidal poťák na regulaci.
Hmm, Lion batérka za 27 tisíc nabíjená bastlem, kterej dává konstantní proud, no to je geniální nápad jak ji hned po prvním nabíjení odvýst k tobě do SD.
samponek píše:S nastavením konečného napětí, pak proud klesne.
Pokud máš baterii za 27k, přikup si regulátor, nebo nabíječ doporučený výrobcem baterie, nebudeš muset nic vymýšlet.
Ježíši, to jsou kecy, kdyby Fulgur měl řešení, tak mi ho nabídne a nebudu se tu ptát. Běžný Lion nabíječky zvládají maximálně 6 článků v sérii a 11 článků paralelně to už je jiná liga. Existují univerzální zařízení ale za cenu cca 15 tausen a dotaz na Bastlírně byl z důvodů, že tu mohl někdo podobnej problém řešit a třeba i za nějakou rozumější cenu, třeba serverovej nebo průmyslovej zdroj a jednoůčelovou nabíječkou na 7 článků.
Pro někoho, kdo je potřebuje baterku (nebo dvě) za 27 tisíc, je to, myslím, nejrozumnější přístup.
(Těch 11 článků paralelně se mi zdá moc, ale to už je věc výrobce.)
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Pokud chceš do budoucna pořádný výkon tak iCharger 4010...2kW. Akorát pak ten zdroj + nabíječka už stojí balík.
samponek píše:Koupil jsi baterku za 27k a chceš uškudlit 15k za odpovídající nabíječ, abys ji potom nějakejma pokusama zlikvidovanou odvezl do SD ?
To se mi snad jenom zdá, tys tady navrhoval nabíjet Lion zdrojem konstantního proudu. Víš co, když o problematice Lion víš lautr kulový, tak si ty kecy nech laskavě pro sebe.
Nakadah píše:Kup si iCharger 1010B+ - zvládne 10 článku Lixx výkonem 300W (10A max). To je pro tvoje 7S těch 10A (konečné napětí 29,4V). Samozřejmě má vestavěný balancer pro 10-ti článek že...K tomu 350W 15V spínaný zdroj a vyřešeno. Mám roky doma menší iCharger 106B+ ... naprosto bez vady po celou dobu.
Pokud chceš do budoucna pořádný výkon tak iCharger 4010...2kW. Akorát pak ten zdroj + nabíječka už stojí balík.
Na ten iCarger 1010B+ jsem koukal a bylo by to řešení na na těch 11P. Ale já potřebuju pořídit nabíjení na bloky 2, jen zatím nevím, jestli jednokanál a nebo dvoukanálovou nabíječku. Jednokanál by stačil 3010B ten má docela přijatelnou cenu, dvoukanál 4010, to už je docela ranec.
Podobnej nabíječ jako je iCarger 3010B je i Reactor 30A/1000W a ten se dá koupit za 3200,- Jenže ten chce napájení 36V 1000W a takovej jsem zatím nikde nenašel.
Habesan píše:(Těch 11 článků paralelně se mi zdá moc, ale to už je věc výrobce.)
Víš kolik 18650-tek je paralelně v formuli, co postavili na ČVUT?
http://hackaday.com/2014/09/13/tesla-mo ... -teardown/
Z pohledu akumulátoru jako celku přijdeš o celé jedno patro
Ten elektromobil má alespoň jednotlivé články připojené tenčím vodičem ke společné tlustší sběrnici, takže existuje šance, že by jednotlivý spoj mohl zafungovat jako pojistka.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)