Mimoto Optek vysílá infra paprsek který při přerušení přenese na výstup Opteku log. 1. To pak zachytím na vstupu COM portu. Oko neni totiž kulička ale oční duhovka je vystouplá. Tudíž při pohybu oka zaznamená paprsek nějaké nevůle ...
Pomoc s návrhem detektoru s optočlenem
Moderátor: Moderátoři
-
unknow
Mimoto Optek vysílá infra paprsek který při přerušení přenese na výstup Opteku log. 1. To pak zachytím na vstupu COM portu. Oko neni totiž kulička ale oční duhovka je vystouplá. Tudíž při pohybu oka zaznamená paprsek nějaké nevůle ...
Sendyx:
Tudle jsem v hlubokém spánku ladil komparátor .....
-
unknow
Keď si taký múdry už si to mal mať hotové. Keď ti niekto radí aby si sa na to 🤐 ber to naozaj ako dobrú radu. Nema to hlavu ani patu, Nemáš popísané vývody, typy súčiastok, nič...nemáš nič a chceš všetko
-
unknow
http://www.hobbyrobot.cz/sensors.htm pod označením QRB1114
... snímá do 10mm, což by stačilo. Když si totiž dáte prst na zavřené oko a budete s ním pohybovat, tak určitě ucítíte, jak se pohybuje. Myslím, že takovýto pohyb by mohl tento senzor rozpoznat ...
-
unknow
- tominekk
- Kontaktovat uživatele:
Nic proti, ale opravdu mi připadá že si ten člověk z nás dělá legraci. Viz. dotaz jestli čáry můžou být kolmý, aby se signál nerušil nebo co!?
Na to už se nedá napsat fakt nic jinýho. Promiň chlape, ale pokud chceš dělat s elektronikou, tak ti nebude stačit pouze fakt, že jsi někdy držel pájku.
A další věc: Pokládáš tady naprosto elementární věci, který se řešili už milionkrát a v dnešní době (zejména díky googlu) není těžké je ve smetí internetu najít, ne?
Kdyby sis nejdřív nastudoval něco málo elektroniky a pak se ptal, možná bys tu nebyl za blbce.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Napadla mě detekce ultrazvukem, odráží se líp než světlo, ale tohle mít v noci na hlavě, nevim, nevim....
Každopádně bude potřebovat oddělovací trafo na počítač, protože by taky mohl přijít o život, např. při použití "kvalitní" stánkové prodlužovačky nebo nekvalitní elektroistalace.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]