Takže už je hotovo - naštěstí to nebylo doma, ale na chalupě, co byla čerstvě koupená a teprve se chystala na zabydelní, takže to až tak nespěchalo.
Čerpadlo jsem koupil
toto, vše sedělo dobře, akorát jsem musel vyškrábat z díry v hřídeli zbytky barvy (hřídeli motoru se tam nechtělo a já nachtěl po novém čerpadle mlátit kladivem) a trochu dotáhnout přírubu ucpávky. Takže čerpadlo jsme přivezli na místo, zapojili, zaléli, a nic...
Vypadá to, že po prvním pokusu se zvířil bordel a rez v nasávací trubce (7m hluboko, 15m daleko) a zasypal koš - takže dnes (čerpadlo jsme montovali včera) jsme lezli do studně a pro jistotu vyměnili koš (5/4" koš jsme koupili v sobotu) - jako bonus byla díra v trubce kousek od koše, což jsme způsobili hasákama, nahříváním propanbutanem a oškrkáníním závitu pilovým plátkem - závitníky jsme s sebou samozřejmě neměli, takže další hodina byla zabitá telefonickým vysvětlováním "co je potřeba" s ženou instalatéra, která pak předala vercajk další choti a ta to dovezla k nám.
Takže po výměně koše (původní
"Kuli" jsme vyměnili za klasický
mosazný) a zalétí nasávací trubky (ta i před výměnou koše byla plná vody, takže koš před tím nějak fungoval) a čerpadla šla voda na první pokus - nemuselo se nic znovu rozebírat, tlakový spínač fungoval regulérně. Bylo v plánu ještě napustit boiler a ústřední topení, ale to nebylo potřeba, protože už napuštěné (a nepoužívané aspoň 2 roky) bylo - jediné štěstí byly mírné zimy, protože jinak bysme museli řešit popraskané radiátory (s čímž problém nebyl).
Mimochodem - segmenty jsem poskládal dobře - na čerpadla jsou na jednom místě značky, takže by s tím problém být neměl.
Ještě přidávám fotky se srovnáním starého a nového čerpadla - třeba se to někomu řešícímu podobný problém bude hodit - čerpadla jsou prakticky identické, akorát nové má tak o půl centimetru kratší hřídel a je nové

.