Zkušenosti s nákupy v LIDLu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
starecd

#706 Příspěvek od starecd »

Jo, viděl jsem je v Lídlu tuším za 300Kč, ale radši jsem je nebral i když mě to automatické přenastavení času lákalo.

Klob1:taky jsem měl přímou vysokootáčkovou brusku z Chiny a vydržela asi nejvíc z těch které jsem měl. A to dostávala pěkný záhul, protože jsem ji používal na leštění CD, bohužel jsem ji přehřál a nevydržela.Druhá údajně německá, nevydržela ani polovinu té první, teď mám jednu z někdejšího Plusu, výrobce nějaký Holandský a drží dodnes, jen by to chtělo nové ložiska. V Plusu koupená minibruska asi za 150Kč na "minivýrobu" plošňáků a vrtání nepřístupných malých dírek, úplně ideální.

Vrtáky jsou nejlepší vybrušované(stříbrné), pokud jsou od solidního výrobce není problém. Asi před 1/2 rokem jsem vrtal nerez a tam už byl problém, pokud se vyhřeje tak ani dobrý vrták nestíhá.

Šroubováky jsem kupoval Narexácké většinou po bazarech a v době, kdy ještě China moc nejela, takže slouží dodnes.
AlesALF

#707 Příspěvek od AlesALF »

starecd

#708 Příspěvek od starecd »

Byly by dobré reference, pokud někdo koupí.
p32

#709 Příspěvek od p32 »

Docela by mě zajímala ta fólie: http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?actio ... l&id=48265
Má s tím někdo zkušenosti? Lepí se to zvenku nebo zevnitř na to dvojsklo?
Celeron

#710 Příspěvek od Celeron »

Kdysi mě Next lepil něco podobnýho na dvojsklo z místnosti. Já to dával kvůli zateplení a odstínění zvenčí. Je to asi 2 roky, co mi nějakej hajzl jedno okno vytloukl a tam fólii nemám. To okno je při mrazu o cca 10 st chladnější než s fólií. Měřeno optickým pyrometrem.
Až to budeš osazovat, tak si vzpomímám, že ti Nexťáci okna před aplikací fólie asi 5 x za sebou myli, nejdřív vodou, pak nějakou chemií. A pak na souvislej vodní film plácli tu fólii, zaválečkovali a na okrajích zařízli s rámem. Ale třeba má tahle jinou technologii. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32

#711 Příspěvek od p32 »

Počítám právě s tím, že by to sklo mělo být zabezpečenější tou fólií zvenku. Bylo by to tedy dost peněz na všechny okna, ale určitě by to mělo více izolovat proti venkovnímu horku či zimě. Jde mi taky o to, že by nebylo dovnitř tak vidět jak přes normální sklo bez fólie. Jenom nevím, jestli nebude vadit ubráni propustnosti světla z venku. V Lídlu bych to asi nekupoval, protože bych to tam dával později.
Celeron

#712 Příspěvek od Celeron »

Zvenčí mi to nedoporučovali, prý nemá takovou životnost. UV, ozón, svinstvo a poškrábání při mytí. Asi na tom něco bude, zevnitř se mejou okna 3-5 x míň často než zvenčí. A taky nezapoměň, že to drží adhezí vody, aspoň v počátku, pak tlakem vzduchu, přilepený to není. Co tomu bude dělat dlouhodobý déšť? Mám to na oknech od 98 a dobrý.
Jirka

EKKAR

#713 Příspěvek od EKKAR »

Veškerý bezpečnostní fólie se lepí zevnitř, i ty barevný do auta - důvodem je dosáhnout nemožnost narušit je před rozbitím skla i jejich ochrana před UV a počasím. Zvenku nalepenou fólii by stačilo ostrým předmětem proříznout nebo poškrábat a roztrhnout, aby ztratila svoje zpevňující vlastnosti - sklo pod ní by pak ztratilo tu pevnostní přídavnou ochranu, kterou mu fólie dává ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
konosuke

#714 Příspěvek od konosuke »

Krizi máme už navěky ale jednou denně jíst se musí, proto do našeho lidového Lidlu, je to nejblíž a celý den pršelo...no a koukám že asi vsadili na marketing starých předrevolučních etiket a výrobků, pitralon říznutej alpou se pil už na vojně (ZVS) v ČSLA, drápavý prášek AVA na připálené kastróly, pánve, ešusy a lunchmeat vojenská KD kdo zná a pamatuje, jo až na ty 4x ceny, ty už předrevoluční nejsou.
http://img24.cz/images/68900052739565348827.jpg
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
p32

#715 Příspěvek od p32 »

Tak s tou fólií jsem se spletl. Je logické, že musí jít zevnitř. Na okna jsem ji nikdy nedával, takže mě to zmátlo a teď už jsem spokojenej, že nezemřu tak blbej. :lol:
Jo, před chvíli jsme se stavili i v Lídlu. U toho regálu bylo dost lidí, žena z toho něco chtěla. Prej, mám to vzít. Já na to hezky nahlas, ne - je to předražené. A ti lidi, jak tím byli fascinováni, tak potom přestávali mít zájem. No, prodávat oplatek v hodnotě 2 Kč za 8 Kč, tak to už je zlodějna. :lol:
frpr666

#716 Příspěvek od frpr666 »

Mě ten náš Lidl přijde nějaký divný. Pokud se tam jednou za čas něco kloudného objeví, tak je to hned vyprodané. Hlavně že letáky tisknou ve formátu 3XL...
Kvicala_r

#717 Příspěvek od Kvicala_r »

p32 píše:. No, prodávat oplatek v hodnotě 2 Kč za 8 Kč, tak to už je zlodějna. :lol:

Co je to prosímtě za dobrůtku za 2Kč? Nejsem zase takový mlsal, ale za 2Kč snad dnes v obchodě už nejde koupit VŮBEC NIC
Celeron

#718 Příspěvek od Celeron »

Kvicala_r píše:
p32 píše:. No, prodávat oplatek v hodnotě 2 Kč za 8 Kč, tak to už je zlodějna. :lol:

Co je to prosímtě za dobrůtku za 2Kč? Nejsem zase takový mlsal, ale za 2Kč snad dnes v obchodě už nejde koupit VŮBEC NIC

Za 2 kačky jsem nedávno kupoval kvasnice. Ale to je dobrůtka až teprve když chcípnou ve svých vlastních výměšcích. :lol:
Jirka

p32

#719 Příspěvek od p32 »

Kvicala_r píše:

Jo, to máš sice pravdu, ale to samé koupíš za 3,60 Kč a je tam toho 2x víc, takže za asi 8,- Kč bych očekával toho víc.
OK2STO

#720 Příspěvek od OK2STO »

Dneska v Lídlu plynové páječky Parkside za 499.-
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“