anebo že by EROTICKÁ.....?????
zosik 2x 50w
Moderátor: Moderátoři
4 - 40 KHz 50 W a otestoval ho 2 watovým zosilovačom z vykuchaneho televízora.
Chcel by som sa spýtať, aký by bol rozdiel v zapojení, ak by som mal namiesto 50 W-ho zosilovača k dispozícii len 100 W alebo 200 W zosilovač a či bude stačiť, ak zaradím seriovo pred piezoreproduktor 4 ohmový rezistor.
Ešte by ma zaujímalo, či bude dramatický rozdiel vo vyžiarenom akustickom výkone, ak namiesto 18 V použijem ku napájaniu len 12 V.
ďakujem
Druhá možnost je, že máš nějak divně zapojenou tu kontrolku, takže pohasíná, i když koncový stupeň má ještě dost šťávy. Ono to na to i vypadá, když tvrdíš, že to hraje čistě - kdyby tomu padala šťáva, konec by začínal limitovat a to je OKAMŽITĚ strašně slyšet - začne to chraptět jak starej ruskej tranzistorák, kterýmu docházejí baterky...
A kutilmile - nelituju tě
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Měl by brát tak max. desetinu toho co píšeš! A i tak by to už bylo dost. Neměřil jsi to nějak divně?
www.sigmaphon.cz
valla píše:tak premostil som ten zosilovac ale vyskytol sa problemmam 300VA trafo,v usmernovaci mam 40000uF z usmernovaca ide okolo 80V jednosmernych a ked dam polovicny vykon tak mi uz blika kontrolka na power
hra to cislo a v pohode ale asi to trafo je na to slabe a este tam mam predzosik z tesla disko240E trocha upravene
neviem akoze to nestiha sak to je 2x50w
To napájanie, ktoré uvádzaš (80V) je myslené ako 2x40V? A ním napájaš ten koncový stupeň?
A ty máš ten zosiľnovač v takej konfigurácií, aká je uvedená v tom linku zo stránok firmy SOS?valla píše:ano 2x40V,ale ten predzosik dam asi prec a necham iba konec ale neviem lebo to chcem na basu
V tom prípade je tých 2x40V veľa. V tej schéme je uvedené max.napájanie 2x25V, čo zodpovedá použitým tranzistorom.
TDA7250 má maximálne prípustné napájanie +-45V. Ty sa už blížiš k tejto hranici, čo spoľahlivosti zosiľňovača rozhodne nepridá.
Navyše, pri tebou použitom napájaní bude teoretický výkon cez 100W/4Ohm čo slabučké koncové tranzistory (BDX33-34) nemusia zniesť. A to už vôbec nehovorím o mostikovom zapojení.
Navyše, obvod TDA7250 je známy svojou poruchovosťou, takže ak ti smiem poradiť, dodrž napájanie na doporučovaných +-25V a doplň zapojenie o modul ochrany voči jednosmernému napätiu na výstupe, aby si si ochránil reproduktor v prípade poruchy.